Sherlock Holmes: Chapter One: kérdezz-felelek a Frogwares-től [VIDEO]

Az ukrán fejlesztők több kérdésre is válaszoltak, így például megtudtuk, hogy a fiatal nyomozó története mennyi időt is fog igényelni.

A videóban Sergey Oganesyan válaszol a kérdésekre. Így derült mondjuk arra fény, hogy a Sherlock Holmes: Chapter One öt fő küldetéssel fog rendelkezni, és ezek alkotják a történet központját, ugyanis egymáshoz kapcsolódnak. Ezeken túl több mint harminc mellékküldetés lesz, és köztük olyan is akad, aminek mérete felér egy fő küldetésével. Kb. 12-15 óra lesz végigjátszani csak a fő történetet, de a maximalisták a videó szerint akár 40-50 órát is beleölhetnek a játékba.

Sherlockot főleg az anyja halála motiválja a fő sztoriban, de közben azt is be akarja bizonyítani, hogy ő igenis egy remek nyomozó, ezért minden incidenst (mellékküldetést) hajlandó megvizsgálni, ami a szigeten bekövetkezik. Néhányuk kötődik Sherlockhoz és az ő történetéhez, mások pedig a szigetlakókhoz és az általuk rejtegetett (és természetesen képletes!) csontvázakhoz kötődik.

A Sherlock Holmes: Chapter One nyílt világú lesz, a fő történet befejezése után pedig azt csinálhatunk a szigeten, amit akarunk, így a kihagyott mellékküldetéseket is végig lehet játszani. A játék során Sherlock álruhákba is bújhat. Ezeket megtalálhatjuk vagy megvehetjük (ez amúgy a kastélyunk bútorzatára is vonatkozik), és így az eltérő társadalmi csoportokban elvegyülhetünk, vagy bejuthatunk lezárt területekre. A karakterünk testreszabhatósága sem marad ki: akár sérüléseket és ráncokat is tehetünk magunkra, hogy idősebbnek nézzünk ki.

Többféleképpen végződhetnek a küldetések a következtetéseink és a morális döntéseink révén, és több befejezés is lesz, nem csak egy. Sherlock harcolni is fog, amikor a történet ezt lehetővé teszi, de erről a fejlesztő többet nem akart mondani a videóban. Megerősítette, hogy a Frogwares még nem áll készen a játékmenet bemutatására, mert még mindig dolgoznak több aspektuson. A Sherlock Holmes: Crimes and Punishmentshez hasonlóan tévesen is megvádolhatunk karaktereket, ha nincs elég nyomunk és nem értelmezzük megfelelően az összefüggéseket. A történet ennek ellenére folytatódni fog. Watson pedig nem fog teleportálgatni a játékban, ugyanis nem lesz jelen.

A Sherlock Holmes: Chapter One valamikor idén jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (itt is mindenhol!), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu