Cillian Murphy James Bond-esélyei nőttek most, hogy vége a Birmingham bandájának

MOZI HÍREK – A hatodik évaddal lezárult a Birmingham bandája, így a sármos és macho Cillian Murphy ismét képbe került, hogy lesz a következő 007-es.

A Birmingham bandája (Peaky Blinders) brit gengszterdráma rajongói elszomorodtak, amikor megtudták, hogy a show következő hatodik évada az utolsó lesz. De ami veszteség volt a Peaky Blinders számára, az végül akár a MI6 nyeresége lehet. A bukmékerek szerint Cillian Murphy, a Birmingham bandája főszereplőjének esélyei hatalmasat nőttek azzal kapcsolatban, hogy ő lesz a következő James Bond, miután már nem kötődik a sorozathoz.

A hollywoodi nézőközönségnek talán nehéz lehet Murphyt a következő 007-ként elképzelni, mivel a színész félelmet keltő Batman-főgonosz: Jonathan Crane, vagyis Madárijesztő szerepében ismerhettük meg a The Dark Knight trilógiában. A Peaky Blinders előtt Cillian Murphy csendes, nem fenyegető férfiakat játszott, akik inkább intellektusban, mint nyers erőben utaztak, illetve emlékezetes volt még a 28 nappal később című zombis horrorfilm főszerepében is.

Pontosan emiatt volt először kétséges, hogy a Birmingham bandája sorozatában ő lenne majd Thomas Shelby, Steven Knight showrunner eleinte Jason Stathamot akarta. Tommy a Peaky Blinders banda tüzes, karizmatikus vezetője, volt katona, aki készen áll az öklével, mint a beszéddel. Knight elmondása szerint már úgy döntött, hogy Jason Statham akciósztárt alakítja Tommyként, amíg Murphy szövege meg nem változtatta véleményét. Steven Knight így mesélt az esetről:

„LA-ben találkoztam [Jason Stathammal és Cillian Murphy-val], hogy beszéljünk [Tommy Shelby] szerepéről, és először Jason mellett döntöttem. Ennek egyik oka az volt, mert fizikailag a szobában Jason az Jason. Cillian, amikor először találkozol vele, akkor nem ‘Tommy, nyilván, de elég hülye voltam, hogy ezt ne értsem meg. Utána küldött nekem egy sms-t, és csak ennyit írt bele:’ Ne feledd, én színész vagyok. ‘ Ami tényleg totálisan így van, mert ő át tudja alakítani önmagát. Ha az utcán találkozol vele, akkor teljesen más ember. ”

Knight belső ösztöne helyesnek bizonyult. Tommy Shelby lett Murphy nagy áttörése, lévén a rajongók is egyetértenek abban, hogy a színész kezdettől fogva viszi a Burningham bandája franchise-t. Bár a sorozat véget érhet, Knight arra utalt, hogy a sorozat „más formában” folytatódik, és ezt tovább is részletezte „A karantén sajnos megváltoztatta terveinket. De mondhatom, hogy a tervem kezdettől fogva a Peaky egy filmmel ér majd véget. Ez fog történni. ” Tehát úgy tűnik, hogy valamikor a jövőben mindenképpen kapunk egy Peaky Blinders filmet, amely akadályozhatja Murphy 007-es szereplését.

Bár a Peaky Blinders vége felszabadította Cillian Murphyt Bond szerepének folytatására, a Daniel Craig visszavonulása után továbbra is a másik esélyes a titkos ügynök szerepére továbbra is Tom Hardy marad. Ironikus módon Hardy a Birmingham bandájában is megjelenik, mint Alfie Solomons gengszter, és nem ez lenne az első eset, amikor Alfie Tommy Shelby orra alól elsöpör egy hatalmas lehetőséget.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu