Cyberpunk 2077: az eddigi legnagyobb digitális rajtot vette

Ezen még a pénzvisszatérítéses játékosok sem tudtak változtatni.

A SuperData a decemberi jelentésében közölte, hogy a Cyberpunk 2077 minden eddiginél jobb digitális rajtot vett, ugyanis 10,2 millió példányt értékesített a CD Projekt RED (innentől CDPR) a jó(nak nevezett, de általunk megkérdőjelezhető…) marketingje és a The Witcher 3: Wild Hunt jó fogadtatása miatt tudta ezt az eredményt felmutatni, holott a konzolos teljesítmény nem volt jó, és glitchekből sem volt hiány (ezek miatt lett a PlayStation Store-ról eltávolítva a játék). A digitális értékesítések 80%-a PC-n történt, és a Nielsen cége szerint ez a konzolos/PlayStationös állapot miatt lehetett. Kiemelték még, hogy a 10,2 millióba beleszámították a visszatérített példányokat, de az adatok azt mutatják, hogy ez jelentős mértékben nem hatott az értékesítési számokra.

A SuperData szerint a decemberi költekezés forgalma 12 milliárd dollárt (~3600 milliárd forintot!) tett ki, ami rekord, és 15%-kal több a 2019-es év utolsó hónapjával összevetve. A Fortnite augusztus óta nem látott szinten teljesített a mikrotranzakcióival (15,3 millió felhasználó volt egyszerre bejelentkezve a Galactus elleni harc során), és a Grand Theft Auto Online is a legnagyobb havi pénztermelését hozta össze a Cayo Perico Heist (a játék eddigi legnagyobb frissítése) miatt. Az Among Us játékosszáma valamelyest csökkent, de még így is majdnem háromszorosa volt a második helyen álló Robloxénak, és a cég szerint a Nintendo Switch-es értékesítésekből 3,2 milliót hozott össze csak ezen a platformon az „egymást-vádolós-űrhajósdi”.

Az ígéretek szerint meg is érkezett a következő, 1.10-es (1.1-es) patch a Cyberpunk 2077-hez (Steamen 5,4 GB, GOG-on 1,1 GB). A CDPR szerint főleg a stabilitásra törekedtek, és ez az 1.2-es frissítésben is erre fognak koncentrálni. A visszajelzéseinkből kiindulva igyekeznek a játékélményen javítani.

A VICE pedig arról ír, hogy akik még decemberben kérvényezték a pénzvisszatérítést (erre december 21-éig volt lehetőségük), elkezdték visszakapni a Cyberpunk 2077 árát (és többen PayPalon keresztül látták az összeget), viszont eközben megtarthatták a játékot! Ez korrekt, ahogy az is, hogy másoknak pedig lehetőségük volt a belső nézetes RPG konzolos verzióját lecserélni a PC portra.

Végezetül pedig Lea Leonowicz, a CDPR koncepciós művésze megmutatta, hogy milyen lehetett volna Johnny Silverhand karaktere, ha nem Keanu Reeves formálta volna meg őt – azért eltérések akadnak bőven.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, PCGamer, PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu