Soha el nem készült cyberpunk játékon dolgozott a Bioware

A Project Revolver egy korábbi klasszikusuk futurisztikus “folytatása” lett volna.

A régen legendásnak számító BioWare neve a régi szép időkben egyet jelentett a színvonalas történetmesélő akció-szerepjátékokkal, lévén olyan (a)RPG-kkel örvendeztették meg a nagyérdeműt, mint a Baldur’s Gate 2, a Star Wars: Knights of the Old Republic, a Jade Empire, Dragon Age, vagy a Mass Effect. A sok játék mellett egy Project Revolver munkacímen futó akció-szerepjátékon is dolgoztak, ám ez sajnos sohasem készült el. Matt Rhodes, a BioWare művészeti részlegének egyik vezetője viszont most megosztotta nekünk a régi koncepciórajzokat, tovább fontos információkat a Project Revolverrel kapcsolatban.

Rhodes leírása alapján 2005 és 2008 között dolgoztak ezen a játékon, amelyet korábban be sem jelentettek. A Revolver a Jade Empire egyfajta szellemi folytatása lett volna, de ez az ötlet végül meghiúsult, hiába megváltoztatták meg a rövid fejlesztési folyamat során. Többet nem említett a játékról, viszont a rajongók figyelmébe ajánlotta a „BioWare: Stories and Secrets from 25 Years of Game Development” című könyvet, amely tavaly novemberben jelent meg, és ebben szó esik a Revolverről is.

A fő helyszínt, a főhős(öke)t, a főellenségeket és más ellenfeleket ábrázoló koncepciórajzok alapján ez egyfajta cyberpunk sci-fi lett volna, amelyben közelharcos és lövöldöző játékmenet is szerepelt volna. A BioWare játékaihoz szokásosan ebben is külső nézetből kalandozhattunk volna az esős nagyvárosban. A Cyberpunk 2077-ra feltűnően hasonlító játékmenetre számíthattunk volna tehát az utolsó koncepció szerint, illetve a nyílt világú mechanizmusok és a nem lineáris történetmesélés mellett Assassin’s Creed-stílusban, az épületeken mászva-rohangálva fedezhettük volna fel a játékteret.

Sajnos annak ellenére, hogy a BioWare elvileg együttműködött volna a nyílt világú játékelemek fejlesztéséhez az ex-Rockstaros szakemberekből verbuválódott Big Sandwich Games-től, a Revolvert végül leállították 2008-ban. Kárpótlásul helyette és mellette elkészült a Dragon Age: Origins és a Mass Effect 2.

A BioWare jelenleg a Dragon Age 4-en és egy új Mass Effect-játékon dolgozik, ha minden igaz, március 12-én pedig megkapjuk a Mass Effect: Legendary Editiont, a Mass Effect-trilógia nex-tgen, feljavított változatát.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matt Rhodes (@mattrhodesart)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matt Rhodes (@mattrhodesart)

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu