Menu

Xbox Live Gold: áremelés, de aztán mégsem!

A Microsoft húzása a lehető legrosszabb időpontban jött volna, de miután a játékosok kiakadtak a redmondiakra, inkább meghátráltak.

Szóval először is bejelentette a „zöld cég”, hogy mik lesznek a februári Xbox Live Gold játékok. Az egész hónapra a Gears 5 és a Resident Evil HD Remaster jön az Xbox One-ra (előbbit az Xbox Series S-en és Xbox Series X-en még jobb teljesítménnyel futtathatjuk), míg február 16-ától március 15-éig a Dandara: Trials of Fear Edition is ingyenes lesz az előfizetőknek. Az Xbox 360-ra február 16-a és 28-a között a Lost Planet 2 válik ingyenessé. Az eredeti Xboxon február 1-jétől 15-éig az Indiana Jones and the Emperor’s Tomb jön, de a régebbi címeket visszamenőlegesen támogatva újabb hardvereken is futtathatjuk.

De akkor nézzük ezt az áremeléses történetet: először az volt a Microsoft terve, hogy az Xbox Live Gold egy hónapra 11 dollár (~3300 forint, euróról számítva 4000) lenne, a három hónapra történő előfizetés 30 dollár (~9000 forint, euróról 11000), míg a hat hónapos díj 60 dollár (~18 ezer/22 ezer) lett volna. Ez egy, öt, illetve húsz dolláros áremelés lett volna. Főleg a hat hónapos emelés nézett ki elég durvának, mert az 50%-os emelés, miközben az egy hónapos árfelhúzás csak 10%-os lett volna. (A középső kategóriáan pedig 20%…) Euróval számolva 7/20 euró (~2500/7200 forint) volt a havi/negyedéves díj, a féléves előfizetőst pedig törölték a nyáron.

Ezt a közönség nem nagyon fogadta jó néven, úgyhogy a Microsoft szépen meg is hátrált: a közleményük szerint ők hibáztak, és igaza volt mindenkinek, aki felemelte a szavát az áremelés ellen. A barátokkal történő online kommunikáció/játék alapvető része a videojátékoknak, és nem tudta a Microsoft a játékosok elvárásait teljesíteni, így inkább nem emelnek árat. Ezzel pedig meghoztak egy másik döntést is: hogy az Xbox Live tényleg a játékosokat tegye a középpontba, a free-to-play játékok esetében megszüntetik az Xbox Live Gold előfizetési kötelezettségét. Erről a következő hónapok során fognak további fejleményeket közölni. Akik pedig előfizetők, nem fognak többet fizetni a következő pénzlevonáskor.

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu