Cyberpunk 2077: újabb nagy bug az 1.1-es frissítéssel? [VIDEO]

A CD Projekt RED játéka a minap kapott egy nagyobb frissítést, de az 1.1-es javítás állítólag ismét végigjátszhatatlanná teheti a Cyberpunk 2077-et…

A Redditen arról beszélnek a játékosok, hogy a Down on the Street küldetésben Takemura nem hívja fel őket megfelelően. Ez azért szükséges, mert ez kell a küldetés folytatásához – a lengyel stúdió belenyúlt ebbe a küldetésbe, mert eddig megtörténhetett, hogy a karakter en bloc kihagyja a hívást. Most már nem teszi ezt meg, de cserébe lehetséges, hogy Takemura egy mukkot sem szól. Ezen pedig a régebbi elmentések betöltése, esetleg új elmentések létrehozása sem segít!

Már most van rá egy, elvileg működő megoldás. Először Judy-t kell felhívni, mielőtt Takemura ragadna telefont. A hívás esetén tegyük le, vállaljunk egy mellékküldetést (a Delamain tesztelt megoldás), várjunk 24 órát a játékban, és ekkor Takemura felhív minket, mégpedig a megfelelő módon, így a Down of the Street küldetés teljesíthetővé válik. Nos, ez olyan nyakatekerten hangzik, hogy még mindig csak bámulunk magunk elé.

Amúgy az 1.1-es patch ElAnalistaDeBits szerint korrektül javít a Cyberpunk 2077 PlayStation 4-es és Xbox One-os teljesítményén. A PlayStation 4-es kiadás esetében az elemzés szerint az átlag felbontás javult, de az eddigi dinamikus keretek között marad. A feliratok új bugot kaptak (szegény embert még az ág is húzza?), ugyanis a játékmenet során a képernyőn ragadhatnak. A pop-in jelentősen javult, de cserébe kevésbé stabil a frame rate. A gyalogosok továbbra is olyan tömegben vannak jelen, mint eddig – az Xboxhoz képest kevesebben vannak a Sony konzolján. A járművek ütközési modellje fejlődött, de még van hova fejlődni. Az alacsony részletességű NPC-s bugot javították (azaz: sokkal rondábban néztek ki, mint ahogy kellene), lebegő NPC-k sincsenek, és a mesterséges intelligencia sem csinált rögzítés közben nagyobb butaságot. Az árnyékok a PlayStation 5-ön továbbra sincsenek egy vonalban az Xbox Series/Xbox One X verziókéval, kiakadás nem történt meg, és néhány beállítást újra be kellett hangolni a korrupt fájl miatt, de az elmentést nem érintette.

A videó szerint az Xbox One-on is hasonlóan nőtt az átlag felbontás, de a dinamikus padló és plafon nem mozdult itt sem. A pop-in az Xbox One X-en és a két Xbox Series modellen javult, az Xbox One alapkiadásán pedig romlott, a teljesítmény pedig így mindenhol kevésbé stabil. A fegyveres harcok javultak a videó készítője szerint, ugyanis könnyebbnek találta a fejlövéseket. A gyalogosok száma nem csökkent, az árnyékok minősége megmaradt, de az alap Xbox One-on az NPC-k részletessége kérdéses. A járművek ütközési fizikája javult, és itt sem történtek kiakadások.

A játék tehát javul, de még mindig lenne hová…

Forrás: Kotaku, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu