Mass Effect 2: egy befolyásos hírcsatorna miatt változott egy karakter szexuális beállítottsága

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb hírcsatornája késztette a BioWare-t arra, hogy kicsit nyúljon bele a játékba…

Brian Kindregan, a Mass Effect 2 írója a The Gamernek adott egy interjút, és ebben megerősítette, hogy Jack eredetileg pánszexuális karakter volt, de miután a Fox News negatív felhangú tudósítása az első részről felborzolta a kedélyeket, a csapat inkább átdolgozta a karaktert, hogy így egy férfi Shepard parancsnok is ledönthesse a lábáról. (A Fox News az előző amerikai kormány mellett a választások utáni napokig erősen kiállt.)

Kindregan igyekezett Jack románcát kidolgozni, ami csak a fejlesztés vége felé lett csak férfi/női románc. Eredetileg ugyanis pánszexuális volt a románc („a pánszexualitás a szexuális irányultság egyik fajtája, amelyben egy személy szexuális és érzelmi vonzódása bármilyen nemű emberek felé irányulhat, de nem összekeverendő a biszexualitással.”), és a Mass Effectet a Fox News elég keményen kritizálta (szerinte igencsak igazságtalanul), és akkor még a televíziós híreknek nagyobb hatása volt (2010 előtt járunk nem sokkal). A Mass Effect 2-t fejlesztő csapat egy progresszív, nyíltan gondolkodó csoport volt, viszont a Mass Effect első részében volt egy papíron homoszexuálisnak nevezhető románc.

Azért csak papíron, mert Liaráról van szó, de mivel az asari fajnak csak egy neme van, így technikailag Kindregan sem tekintette homoszexuális (vagy leszbikus…?) románcnak. Ebből kifolyólag a BioWare pedig attól tartott, hogy a Mass Effect 2-nek kicsit óvatosabbnak kellett lennie. Courtenay Taylor, Jack megtestesítőja pedig külön megerősítette a The Gamernek, hogy ő mindig is úgy tudta, hogy Jack mindig is pánszexuális volt, és ő sem volt biztos abban, hogy ez miért vagy mikor is lett megváltoztatva.

A Mass Effect 2 óta eltelt már több mint egy évtized, és most ebből (is) készül egy grafikailag feltuningolt újrakiadás, a Mass Effect Legendary Edition (ebben mind a három rész ott lesz). Erről idén fogunk többet hallani az Electronic Artstól.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu