Megvan a Dragon Age 4 helyszíne!

A BioWare új művészeti könyve megerősítette, hogy a Dragon Age 4 pontosan hol is fog játszódni.

A Dragon Age 4-ről a BioWare és az Electronic Arts nem nagyon beszél. (Pláne nem a BioWare, amitől a bejelentés óta eltávozott néhány veterán!) A játék készül a háttérben, de azért eközben a kiadó szeretné, ha az eredeti kiadásában (amit ne kerteljünk: félkészen adtak ki…) megbukott Anthem új verziója pénztermelő lenne az évenkénti sportjátékok Ultimate Team pénznyomtató módjai mellett.

A Dragon Age következő részének helyszínét a BioWare új művészeti könyve, a BioWare: Stories and Secrets from 25 Years of Game Development (magyarul BioWare: 25 évnyi játékfejlesztés történetei és titkai) erősítette meg – a könyvet itt találhatjuk az Amazonon. Ebből kifolyólag a Dragon Age következő részének helyszíne Tevinter lesz. Az Eurogamer szerint ezt a következő, könyvből vett idézet erősíti meg: „A régóta várt Dragon Age: Inquisition folytatása […] Tevinterbe viszi el a játékosokat, ahogy az Inquisition és a Trespasser fenyegető eseményei örökre megváltoztathatják Thedas-t.”

A Dragon Age 4 eredetileg Joplin kódnév alatt kezdte életét még 2015-ben (tehát nem sokkal a Dragon Age: Inquisition után, mivel ez 2014-ben jött ki PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra), de a Mass Effect: Andromeda és az Anthem állapota miatt az ezen dolgozó csapatot áthelyezték erre a két játékra. Az Electronic Arts és a BioWare 2018 októberében ignorálta a Joplint, mivel ez az élő szolgáltatásos (live service) modellt nem alkalmazta, és ebből nem származott volna további bevétele a kiadónak. Az új, jelenlegi koncepció Morrison néven fut… az Anthem forráskódjára építve, élő szolgáltatásos komponenssel.

A Dragon Age 4-re valószínűleg még várnunk kell legalább egy évet, mert nem tűnik reálisnak az, hogy az Electronic Arts 2021 végén kidobja, feltehetőleg PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, és PC-re. Talán az idei EA Play Live során többet is megtudhatunk erről.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu