Project 007: egy trilógia kezdete lehet az IO Interactive következő játéka

A dán stúdió továbbá nem fog csak egy filmadaptációt készíteni – így James Bond egy új történetet fog kapni az IO Interactive-tól.

Tavaly komoly meglepetést okozott, amikor az IO Interactive bejelentette: egy James Bond-játékot fognak megvalósítani. Erről a Danmarks Radionak (a dán közszolgálati médiának) többet is elmondott Hakan Abrak, a csapat vezérigazgatója (és az interjú főbb elemeit lefordították a ResetEra fórumon). Abrak kihangsúlyozta: a játék még nagyon messze van, a fejlesztés tehát még nagyon is a kezdetleges szakaszában tart.

Ennek ellenére hozzátette, hogy a Project 007 mindegyik elemet át fogja venni a Bond-filmekből, amiknek köszönhetően sikeresek lettek az ügynök történetei, így lesznek olyan dörzsölt bűnözők, akik világhatalomra törekednek, autós üldözésekre is számíthatunk, és persze lesznek pokolian nehéznek ígérkező küldetések is, hogy a 007-es ügynök dolga ne legyen olyan egyszerű (mint mondjuk a 47-es ügynöké – a Hitman III első, Dubai-ban játszódó küldetését nyolc másodperc alatt teljesítették, itt a videó róla…).

Az IO Interactive már most a saját James Bond-univerzumának megvalósítására törekszik, és emiatt a „trilógia” kifejezés is gyakori a stúdión belül. Persze ehhez több emberre lesz szükségük, így növekedni fog a stáb – Abrak elvárása szerint a következő évek során több mint négyszáz alkalmazottjuk lesz, és ehhez egy új stúdió nyitását tervezik Svédországban a fejlesztés megkönnyítése érdekében.

November közepén már írtunk a Project 007-ről: „És ahogy a játék weboldala is mondja, a Project 007-ben még nem leszünk olyan hipertapasztaltak, mert itt a célunk a 00-s státusz elérése lesz, így visszamegyünk egészen a kezdetekig; James Bond még abszolút zöldfülűnek mondható ügynök lesz. De a játék fejlesztéséhez embereket is keresnek szerte a világon, hogy tényleg valami egyedi végeredmény jusson ki az IO Interactive kezei közül.”

A játékot az IO Interactive modern rendszerekre és PC-re tervezi. Még nem tudjuk, hogy mikor fog megjelenni. Talán ne várjunk rá 2024 előtt.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu