Star Wars: Knights Of The Old Republic: megvan a fejlesztője?

A nem nagyon ismert stúdió kilétére fény derülhetett – lehetséges, hogy ők fejlesztik a Star Wars: Knights Of The Old Republic új részét (vagy az első két felvonás remake-jét…?).

A Twitteren MauroNL3 utána nézett a nemrég felbukkant pletykának, ami a Star Wars: Knights of the Old Republic sorozat feltámasztásához kapcsolódik. Arra jutott, hogy az Aspyr Mediának valamilyen köze lehet a projekthez, és mivel ez a csapat már régóta a Csillagok háborújához kapcsolódik, logikus lehet (feltehetőleg a LucasFilm Gamesnek, ami ugye az év elején lett váratlanul életre keltve…), hogy közreműködnek a még be sem jelentett játékban.

MauroNL3 szerint az Aspyr Mediához többen is átszegődtek a BioWare Austinból, akik korábban a Star Wars: The Old Republic előtt még az első Star Wars: Knights of the Old Republicon is dolgoztak (ne feledjük, hogy a folytatást nem a BioWare, hanem az Obsidian Entertainment hozta létre!). Több állásajánlat is felbukkant az Aspyr weboldalán, és nem nehéz összekötni a gondolatmenetet azzal, amit ott írnak: „egy Unreal Engine 4-et használó RPG-t” fejlesztenek, amiben „interaktív párbeszédek, illetve narratíva vezérelte filmszerű tartalmak” vannak. Ez echte KOTOR, nem?

A pályatervező pozíciókhoz szükség van arra, hogy a „küldetések szkriptelésében, a küldetések tartalmában, és a pályák tervezésében” segítsen az új Aspyr-alkalmazott. A harci tervező számára pedig az lesz a feladat, hogy „lekötő harcokat alkosson egy gazdag, immerzív világban”, továbbá „meg kell határoznia a szerepeket és a mesterséges intelligencia viselkedését, hogy érdekes ellenfeleket és bossokat teremtsen”. Ezek is átültethetőek a Knights of the Old Republicra, de nem teljesen utalnak a Star Warsra.

Viszont tegyük hozzá, hogy nemrég pont az Aspyr Media volt a felelős a Star Wars: Knights of the Old Republic első és második részének mobilos (iOS, Android) portjaiért… plusz ők hozták el a Jedi Knight: Jedi Academy-t és a Jedi Knight II: Jedi Outcastet is a PlayStation 4-re és a Nintendo Switch-re. Meg a Star Wars Episode I: Racert is ők hozták ki az újabb platformokra. Úgyhogy gyanakodhatunk rájuk.

Mindez még nem hivatalos.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu