Elhunyt a Resident Evil: Village egyik színésze

Rákban hunyt el Jeanette Maus, aki a következő Resident Evilben több karaktert is megszólaltatott.

Maus főbb szerepe a Resident Evil: Village-ben Lady Dimitrescu egyik „lánya” hangjaként lehet majd ismerős számunkra, de már csak poszthumusz szerepként: a korábban színi oktatóként tevékenykedő Maus-t ugyanis ottani idő szerint vasárnap legyőzte a végbélrák, mielőtt a Capcom következő nagy dobása megjelent volna. A színész a tavalyi Charm City királyaiban (Charm City Kings), illetve az Édesnégyesben (Your Sister’s Sister) is felbukkant.

A The Hollywood Reporter szerint Mausot bár a végbélrák győzte le, Crohn-betegséggel (gyulladásos bélbetegség), illetve a koronavírussal is küszködött. Ezek pedig anyagilag eléggé lecsapolták a számláját, ami miatt egy GoFundMe oldalt is indított, hogy ezzel tudja fedezni az orvosi, gyógyászati költségeit.  A Los Angelesben található City of Hope-ban kezelték Maust, aki jó úton haladt a tumorok legyőzésében. Kemoterápiát, illetve más kezeléseket kapott a Molecular Enhancer nevű gép segítségével.

Maus halálhírét vőlegénye, Dusty Warren jelentette be a Facebookon. Összetört, de hálás szívvel közölte, hogy menyasszonya a rák komplikációi miatt tért át a másvilágra – bár nagyon szomorú, hogy elvesztette Jeanette-et, büszke is rá, mert keményen küzdött, optimista volt, és állta a sarat, amivel őt is inspirálta, és reméli, hogy minket is. Persze a Capcom is rögvest billentyűzetet ragadott – a Twitteren azt írta az első számú belső fejlesztő stúdió, hogy nagyon szomorúan hallották, hogy a többek között a Resident Evil: Village boszorkányait megszólaltató színésznő már nincs köztünk. A John Roselfeld Studios is megemlékezett róla. Ez egy nyugat-hollywoodi drámaiskola, ahol Maus is gyakran megfordult. Az ő memoárjukban Jeanette-et egy igazi művésznek nevezte, aki legyőzhetetlen lelkülettel bírt, és arra törekedett, hogy a legjobb személy, tanár, barát és színész lehessen.

A Resident Evil: Village május 7-én jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re, és Xbox One-ra. Ez lesz tehát a mindössze 39 évet élt Maus utolsó színészi szerepe sajnos. Isten nyugosztalja.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu