Glitchpunk: cyberpunk Grand Theft Auto 2 új köntösben [VIDEO]

Nocsak, mintha a Dark Lord, a Glitchpunk fejlesztőcsapata ezzel burkoltan a Cyberpunk 2077 állapotára akarna hivatkozni…

A Daedalic Entertainment (ők itt kiadói szerepben vannak – a The Lord of the Rings: Gollum esetében fejlesztők – a játékról nemrég írtuk, hogy csak jövőre jön!) és a Dark Lord egy olyan játékot jelentett be, ami retro, de egyszerre futurisztikus is. Azért nevezhetjük retrónak, mert felülnézetes játékmenetet kínál – ilyen volt például a Grand Theft Auto 2 is. Viszont a cyberpunk stílus miatt a jövőbe mereng a Glitchpunk is (ezt a nevet nem tudjuk mosoly nélkül leírni…).

A Glitchpunkban egy… természetesen glitches androidot irányíthatunk, ami felrúgja a programozás kereteit, és fegyvert ragad a megacégek és az elnyomó kormányok ellen. Ez a közeljövőben játszódik, és rajtunk áll, hogy milyen jövőt faragunk magunknak. Droggal foglalkozó bandák, agresszív rendőrség, mindenre és mindenkire magasról tevő vezetők teszik a küldetéseket és végigjátszásokat kiszámíthatatlanná. Ellophatjuk az autókat (lesz azért vonat, busz, kamion, motor és tank is), hogy az ellenfeleink utánunk jöjjenek. Közelről és messziről is kifektethetjük az ellenségeket, a karakterünket pedig fejleszthetjük a technológia révén (enélkül nem lenne cyberpunk stílus…). Akár szerelembe is eshetünk.

A Glitchpunk eközben egy transzhumán történetet is el szeretne mondani (erre példa mondjuk a Deus Ex: Invisible Warban az, ha a Denton testvérek mellé szegődünk, és a Helios mesterséges intelligencia felügyelete révén fejlődik tovább az emberiség), de emellett a xenofóbia és a vallás is a témák között található. Hackelhetjük a rendszereket is, hogy a gyalogosok és egyes készülékek felett átvehessük az irányítást.

Tíz körözési szint lesz a játékban, ami emellett 12 bandát is magába foglal (mindegyiknek egyedi történetei, küldetései és kultúrája lesz). 4 városra számítsunk az Egyesült Államok sivatagos romjaitól kezdve Szovjet-Oroszország posztnukleáris teléig. Több befejezés lesz, miközben 2D-s sprite-okat láthatunk 3D-s környezetben. Lesz egy rádió is, amiben a világból mindenhonnan hallhatunk előadókat. Lesznek hírekkel foglalkozó állomások is, és az abszurd reklámok sem maradnak ki.

A Glitchpunk február 3-ától 9-éig egy demóval is támad a Steamen a Steam Games Festival keretein belül, a korai hozzáféréses (Early Access) megjelenése pedig 2021 első félévére tehető. A tervek szerint még idén elkészül a játék. Képgaléria itt.

Forrás: Marchsreiter / Daedalic sajtóközlemény

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu