Konzolos újrakiadást kaphat az első két Star Wars: Knights of the Old Republic?

A köznyelvben teljesen érthető módon csak KOTOR-ként említett játék és folytatása az újabb konzolokon is felbukkanhat, hogy új generációk ismerkedjenek meg a BioWare és az Obsidian közel két évtizede napvilágot látott munkásságával.

Jordan Maison egy megbízható bennfentesnek nevezhető, ha a magyarul csak Csillagok háborúja néven futó Star Wars IP-ről beszélünk. Talán mi is megemlékeztünk a korábban a Ubisoftnál az Assassin’s Creed alapköveinek lerakásában részt vevő, ma pedig már a Google Stadia Games & Entertainmentet vezető Jade Raymond vezette EA Motive-nál megteremtett Star Wars: Squadronsról, amiről ő a bejelentés előtt közölt pár részletet (és ekkor még csak Project Maverick néven futott a játék).

Ő a Twitteren azt írta, hogy néhány izgalmas dolgot hallott a hét során. Semmi hatalmasra nem kell gondolni, és nincsenek komolyabb részletek, és ezért egy tweettel elintézi, amit tud – arra emlékeztetett minket, ahogy a Star Wars Episode I: Racer, a Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast, és a Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy felbukkant a Nintendo Switch-en és a PlayStation 4-en, úgy joggal várhatjuk, hogy a Star Wars Knights of the Old Republic, továbbá a Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords is felbukkanhat ezeken a platformokon. (Az Xbox One, Xbox Series páros kihagyása nem butaság: a visszamenőleges támogatás révén az eredeti Xboxra megjelent alkotásokat az újabb platformok is „megeszik”…)

Ne keverjük össze ezt a KOTOR remake-kel, ami pletyka szintjén szintén felbukkant már. Ő is írta, hogy ez az újrakiadósdi nem összetévesztendő a remake-kel, ami kicsit bővülhet, hogy a történetszálba hivatalosan is beilleszkedjen. És akkor a KOTOR első két részének új változatával kapcsolatban hirtelen eszünkbe jutott az Aspyr Media. Ők ezeken a nemrég kiadott régebbi címeken is dolgoztak, így nagy eséllyel ők kezelik a BioWare/Obsidian-hagyatékot.

Mindez még nem hivatalos, de nem lenne nagy meglepetés.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu