Partijátékká változhat a virtuális valóság a Sony szabadalmával

A VR nem kizárólag „egy játékos” szórakozási forma lehet, ugyanis a cégnek van egy elképzelése.

Az IGN bukkant rá a szabadalomra, amit a Sony az amerikai szabadalmi hivatalnál (USPTO) védetett le. A lenti ábra talán valamelyest kifejezi, hogy mire is gondoljunk. Tehát egy VR-felhasználó (és itt joggal feltételezhetjük, hogy a PlayStation VR második generációs modelljéről lehet szó, mert a Sony első VR-headsete már több mint 4 éves, és az alapból nem működik a PlayStation 5-tel) üzeneteket kap a kijelzőn. Innen értesülhet arról, hogy a nézők (itt a vele egy szobában tartózkodó személyekre kell gondolni…) szavazhatnak az erre használható eszközzel, ami valószínűleg egy sima mobiltelefon lehet. (A PlayLink játékok is igénybe vették a mobilokat, nem lenne butaság erre gondolni.) A Sony szerint ezzel a virtuális valóság műfaja kiterjedhet a nézői inputok, visszajelzések révén, ugyanis ezzel a játékos játékélménye is megváltozhat akár olyan módon, ahogy ő erre nem számítana.

Ez pedig a közösségi videojáték gondolatköré kanyarítható vissza. Ilyen volt a PlayLink is a PlayStation 4-en (és itt joggal feltehetjük a kérdést: a Sony mikor fog erre visszatérni a PlayStation 5-ön?), és talán visszamehetünk a Nintendo Wii-ig, ami mainstream konzol volt (mondjuk a PS2-nél kevesebb fogyott belőle), de akár a Nintendo 64-ig is visszatekerhetjük az idő kerekét, ugyanis mondjuk a Mario Party-sorozat már a nevében is kihangsúlyozta: partijáték volt, és már ott is keresztbe lehetett tenni a többieknek egy-két tárgy segítségével.

Itt azért meg kell említenünk, hogy nem minden szabadalom valósul meg, így nem biztos, hogy a Sony védjegye végül alkalmazásra kerül a PlayStation VR következő modelljén, amit ne is tagadjunk: készül az, mert elvégre maga a cég is mondta, hogy nem fogják ignorálni a virtuális valóságot, és az új vashoz egy új VR-headset is kelleni fog. Csak idő kérdése.

Persze nem biztos az sem, hogy ettől mainstream lesz a technológia, de Róma sem egy nap alatt épült fel…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu