Google Stadia: leállítja a belsős játékfejlesztéseket a Google!

A Stadia Games & Entertainmentnek befellegzett, ezzel pedig Jade Raymondnak már megint új munkahelyet kell keresnie…

A Google Stadia másmilyen koncepcióba vág bele, közölte a blogján a Google. A Stadia Games & Entertainment alá tartozó stúdiókat bezárják. Ez főleg a Typhoon Studiosnak lesz kegyetlenül kínos: a 2017-ben alapított kanadai stúdió a Journey to the Savage Planet után nem fog mást megvalósítani, ugyanis a Google egyedül ezt a stúdiót vásárolta fel a SG&E elindítása óta, és a vétel még 2019 decemberében történt. (Volt két belső stúdió is: az egyik Montrealban, a másik pedig Los Angelesben.)

Jade Raymond, aki korábban a Ubisoftnál az Assassin’s Creed elindításában volt fontos szerepe, majd később az Electronic Artsnál a Motive-ot vezette (és így az ő felügyelete alatt jött létre a Star Wars: Battlefront II kampánymódja), eltávozott a Google-től, ugyanis ő volt a Stadia Games & Entertainment vezetője. A más, állás nélkül maradt alkalmazottak számára a Google új munkahelyeket és támogatást biztosít. A cég az SG&E megszüntetésével arra áll át, hogy az ipari partnereknek fejlessze a Stadia technológiáját, és az üzleti kapcsolatok elmélyítése is a tervek között szerepel.

Phil Harrison, a Stadia alelnöke és általános menedzsere egy közleményben azt írta, hogy 2021-ben a fejlesztőket és a kiadókat segítik, hogy a platformjuk technológiájából előnyt szerezhessenek, és közvetlenül a játékosokhoz elvihessék a fejlesztéseiket. A Google egy fontos lehetőséget lát abban, hogy a partnerekkel közösen egy olyan videojátékos megoldással álljanak elő, ami a Stadia fejlett technikai infrastruktúrájára épül, és így egy hosszú távú, fenntartható üzleti modell jöjjön létre, ami a játékipar további növekedését elősegítheti. (Magyarul: a Stadia jelenleg gyenge lábakon áll, ezért most inkább másokból próbál profitálni…)

Harrison szerint elkötelezettek a felhős játék jövője mellett, és megteszik a magukét, hogy a játékipar előremenetelében segítsenek. A legjobb platform megvalósítása a cél a játékosoknak és a partnereknek egyaránt, hogy mindenhová elvihessék ezeket az élményeket. A Stadia nem szűnik meg, de közvetlenül Google-s fejlesztés már nem lesz rá.

Így már csak idő kérdése, hogy mikor zuhan össze a rendszer. Az xCloud, a PlayStation Live, az Amazon Luna, a GeForce Now, és az Electronic Artsnál készülő Project Atlas mind nagyobb jövő elé nézhet. Anno a Google+ is eltűnt, és az volt a cég közösségi médiafelületes próbálkozása, amit a YouTube-ba is bekényszerítettek…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu