Mass Effect: Legendary Edition: régi engine-en az újrakiadás [VIDEO]

Megjelenési dátumot kapott az első három Mass Effect újrakiadása, és régi engine-en jön majd a trió…

Az Electronic Arts és a BioWare bejelentette, hogy tavasz végén jön a Mass Effect: Legendary Edition, amiben a teljes egyjátékos tartalom mellett több mint 40 DLC lesz (nem soroljuk fel… de azt kiemeljük, hogy a Mass Effect 3: Extended Cut befejezése lesz a kánon, hivatalos vég). A karaktermodellek remasterelésen estek át, több tízezerszer nagyobb felbontásúak lesznek a textúrák, a shaderek és a videóeffektek is javulnak, a megvilágítás is módosult (talán kárára – érdemes a lenti 7. és 8. képet megnézni… a nyolcadik a felújított), és többek között a dinamikus árnyékok is egy komolyabb vizuális élményt valósítanak meg.

Az első részben részletesebb világra is számíthatunk, így például Eden Prime, Ilos és Feros is „mélyebb” hatást fog kelteni. A kezelőfelületek mellett a felhasználói élményt is átfaragták, továbbá a harc pedig a módosított célzás, parancsosztás (és az ezzel kapcsolatos mesterséges intelligencia), a javított Mako-kezelés és a kameraállások miatt szintén másnak fog hatni mint már több mint 13 éve. Egyesített karakteralkotás lesz mind a három epizódban, és részletesebb haj-, smink-, és bőrszínopciókat kapunk itt. A Mass Effect 3-ban felbukkant női Shepard parancsnok az első két részben is alapbeállításként fog szerepelni.

A három részt egy launcherből indíthatjuk, PC-n pedig nagy képfrissítési rátákat is támogatni fog a trilógia. A Favor Quality a felbontást, a Favor Framerate opció pedig az FPS-t helyezi előtérbe konzolokon. PC-n natív kontroller-, és 21:9 képarány-támogatással is számolhatunk, és a DX11-támogatás is meg lett erősítve. (Nem DX12, és mindjárt ki is térünk rá, hogy miért!)

Mac Walters, a Mass Effect: Legendary Edition rendezője az IGN-nek elárulta, hogy miért kevesebb a trilógia felújítása egy remake-nél, de miért több mint egy alap remaster. Gyorsan felismerték, hogy ha remake-kel számoltak volna, alapvetően megváltoztatták volna a sorozat érzését és játékmenetét. Az Unreal Engine 3-ban használt Kismit scriptnyelvet nem lehet átmásolni és beilleszteni az Unreal Engine 4-be, így minden pillanatot és jelenetet újra kellett volna készíteni, ezzel pedig a sorozat lelke is odaveszett volna.

Walter hozzátette, hogy elképzelte, amint a BioWare az első rész varázsát próbálná a BioWare újraalkotni, és ha egy jelenetet megváltoztattak volna, akkor jött volna a kérdés, hogy a párbeszédbe miért nem nyúlnak bele, miért nem cserélik le a kérdéses színészt, és itt is csak az lett volna, hogy az eredeti Mass Effect varázsa elveszne az átszabás, átdolgozás folyamata során.

A PCGameren pedig olvashatjuk, hogy a Mass Effect 3-ból teljesen kivették a multiplayert. Megnézték, hogy mi kellett volna nekik ennek kivitelezéséhez, mi kellett volna a cross-playhez, de ehhez sok erőfeszítés kellett volna, mintha a teljes első Mass Effect-et egy újabb szintre emelhessék. Az összpontosítás az egyjátékos élményre ment, emiatt meg kellett húzni valahol a vonalat, és bár ő imádja a Mass Effect 3 multiplayerét, szerinte a Mass Effect: Legendary Edition jobban képviseli a teljes trilógiát, hiszen az egyjátékos elemekre több erőfeszítésük ment.

A Mass Effect: Legendary Edition május 14-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra, és PC-re (Steam, Origin). Nem zárták ki az esetleg Switch portot a későbbiekben.

Forrás: Gematsu, WCCFTech, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu