A Silent Hill visszatérésére utal a franchise híres zeneszerzője?

Akira Yamaoka felborzolta a kedélyeket, de most nem néhány zenei taktussal tette ezt, hanem egy nyilatkozat kapcsán…

Akira Yamaokát az Al-Hub interjúvolta meg, és itt azt mondta, hogy a következő projektje olyan lesz, amire a rajongók már régóta várnak. Ezt a nyár környékén jelentik majd be, ami akár azt is jelentheti, hogy az E3 során történhet meg a bejelentés… ha idén lesz E3, mert ugye tavaly elmaradt az egész (meg úgy a játékipar nem online rendezvények 80-85%-a).

Yamaoka dallamait nemrég hallhattuk utoljára, ugyanis a lengyel Bloober Team új játékában, a The Mediumban hallhattuk, igaz, annak nem egyedüli szerzője volt, mivel Arkadiusz Reikowski, a stúdió „házi zeneszerzője” társszerzőként közreműködött. Ettől függetlenül Yamaokát valószínűleg itt-ot hallhattuk már, hiszen három évtizede felzendül tőle pár taktus. Sorolunk pár példát: Contra: Hard Corps (Európában Probotector; 1994, SEGA Mega Drive/Genesis); International Superstar Soccer Pro ’98 (1997/1998, PlayStation – ez volt a Konami Pro Evolution Soccer sorozatának elődje); Silent Hill-sorozat (1999 és 2009 között, főleg PlayStation platformokon); Shadows of the Damned (2011, PlayStation 3, Xbox 360); Sine Mora (2012, magyar érintettség is van itt); Killer is Dead (2013, több platform, zenei rendező volt); Let It Die (2016, PlayStation 4, zenei rendező). Több műfajban is megfordult, több kiadónál és fejlesztőnél bukkant fel, de a legtöbben tényleg a Silent Hill miatt ismerjük.

Most viszont ez a „rajongók régóta várnak rá” bejelentés miatt nagyon arra gyanakszunk, hogy Akira Yamaoka a Konamival (és a pletykák szerint a Sony-val?) összeült, hogy a Silent Hillen dolgozzon. És régóta hallottunk már ilyen-olyan pletykákat, hogy a Sony és a Konami egy PlayStation 5-exkluzív puha rebootot készít a franchise-ból, ami mostanában mintha inkább csak vendégszereplésekre hajlamos. (Nem vicc: az utóbbi néhány hónap során két hasonló is történt, és mind a kettőről beszámoltunk.)

Érdekes. Legyünk akkor türelmesek, néhány hónap múlva biztosan többet tudunk majd. Az érintett interjút közben levették. Hm, gyanús.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu