Menu

Per az Activision Blizzard ellen egy Call of Duty-karakter miatt!

Egy filmes író szerint az ő munkásságát nyúlta le az Activision Blizzard a 2019-es Call of Duty: Modern Warfare egyik karakterének megformálásához.

A kérdéses író Clayton Haugen. Ő azzal vádolja az Activision Blizzardot (ami a minap megerősítette azt is, hogy idén ne számítsunk a Diablo IV-re és az Overwatch 2-re – erről ma már részletesebben szó volt), hogy a Call of Duty: Modern Warfare Mara karaktere megsértette az ő jogvédett karakterét és képeit. Haugen azt állítja, hogy 2017-ben létrehozott egy karaktert, akit Cade Janusnak nevezett el. Cade „alapjait” végül a saját weboldalán, illetve közösségi felületein is elhelyezte.

Haugen később felbérelte Alex Zedrát (aki színésznőként és cosplayerként is tevékenykedik). Zedráról az Instagramon láthatjuk, hogy katonai felszerelésben van. A poszt keltezése: 2018. augusztus 8-a. Mikor is jött ki a Call of Duty: Modern Warfare? (Mármint nem az eredeti CoD 4!) 2019. október 25-én. Nos, ez már jó kiindulópont. Haugen keresete szerint a Call of Duty fejlesztői (jelen esetünkben ez az Infinity Ward volna, ugyanis 2019-ben az ő játékuk látott napvilágot) látták a képet, majd ugyanazt a színésznőt és sminkest bérelték fel Marához, hogy aztán a pénztermelő játékban megvalósulhasson a kérdéses karakter.

Haugen azt állítja, hogy az Activision Blizzard NDA-t (non-discolsure agreement – titoktartási szerződés) íratott alá Zedrával és a sminkessel, hogy a jogsértésre ne derülhessen fény. Marát amúgy a Call of Duty: Modern Warfare-ben nem láthattuk a megjelenés napján, ugyanis az Infinity Ward az első battle passban adta hozzá az FPS-hez, és azóta több „variációban” is megjelent. A dokumentum részletezi Cade és Mara hasonlóságait, és az író a jogsértésből kártérítést szeretne.

Persze nem biztos, hogy ebből az eljárásból kisülhet valami. Tavaly áprilisban az AM General keresetét söpörte a bíróság le az asztalról – a cég ugyanis azt állította, hogy védjegyet sértett az Activision Blizzard, amikor is a Call of Duty-ban a Humvee katonai járműveket használta.

Forrás: Gamesindustry

1c26ca90328416ef19c1438fa529a42c.cade janus mara

 

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu