Battlefield 6: nagy rombolhatóság, free-to-play szegmens?

Az Electronic Arts idei év végi nagy dobása lassan szivárog: újabb pletykák bukkantak fel a Battlefield 6-ról (ami aztán lehet, hogy mégis nás néven jön ki…).

Az új Battlefield készül már, ez biztos, és a kiadó maga is említette, hogy tavasszal le fogják leplezni az általunk csak Battlefield 6-nak nevezett játékot, amiről Tom Henderson, egy megbízhatónak nevezhető bennfentes több részletet közölt. Például a Levolution szerinte szteoridozva fut az év végi Call of Duty-riválisban. (A Levolution a rombolhatóságra építő Destruction 4.0 funkciójának új neve volt a Frostbite engine 3-as iterációjában, még 2013 őszében, amikor is a Battlefield 4 megjelent.) Itt Henderson arra gondolt, hogy a játékosok minden struktúrát képesek lesznek lerombolni, de azért lesznek kivételek: a küldetések teljesítéséhez szükséges építményeket nem lehet majd összedönteni.

Arról is beszélt, hogy négy karaktertípus lesz: Assault, Engineer, Support, Recon – és ezek mellett lesznek osztagok is (Unit), amiben 3-4 csoport foglalhat helyet. Egy parancsnok is lesz a játékosok között, hogy a nagyobb csapatokat könnyebben lehessen kezelni. Aztán lesznek battle passok is, és egy szezon 8-10 hétig fog tartani. Nem fog kimaradni a cross-play sem (ráadásul cross-gen megoldással, ugyanis a 2013-as és a 2020-as konzolok is megkapják az új Battlefieldet), továbbá valamilyen free-to-play elemre is készülhetünk, állítja Henderson, aki úgy véli, hogy egyfajta battle royale mód lesz ez, hasonlóan a Call of Duty: Warzone-hoz. Érdekesség, hogy Andrew Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója kapott is erről a free-to-play részről egy kérdést a kiadó negyedéves pénzügyi jelentése során, de Wilson nem mondott semmit sem erről.

A Battlefield 6 még néhány hónapra van a hagyományos bemutatójától. Ha az előző konzolgenerációt nézzük, esélyes, hogy a PlayStation 5, Xbox Series, PC (Steam, Origin) hármas mellett a PlayStation 4 és az Xbox One is megkapja. 2014-ben, egy évvel a PS4/X1 rajtja után jött ki a Dragon Age: Inquisition, és az is cross-gen játék volt…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu