Wifis kontrollert védetett le a Sony: a PlayStation VR 2-re készül a cég?

Egy DualSense esetében nem látjuk értelmét, hogy Bluetooth helyett wifi kapcsolatra lenne szükség, de egy PlayStation VR-os megoldás körül ennek már lehetne értelme…

Az Egyesült Államok szabadalmi hivatalánál (USPTO) a Sony Interactive Entertainment levédetett egy olyan szabadalmat, ami egy kontrollert határoz meg. Egy olyat, ami egyszerre Bluetooth és wifi kapcsolat teremtésére is képes. Ezt még 2019-ben regisztrálta a Sony, de a héten bukkant csak fel. A szabadalom összefoglalója szerint a kontroller képes lesz előnyben részesíteni az egyik jelküldési metódust, ha az gyorsabban el tud jutni a konzolhoz.

Tehát ha a wifi valamiért mégis gyorsabb a Bluetoothnál, akkor erre állhat át a kontrollerünk, ami azért érdekes, mert a Microsoft Xbox Series marketingje is a minél alacsonyabb input lag eléréséről szólt (minél rövidebb idő teljen el a gomb lenyomása és a játékban ahhoz kapcsolható cselekedet megtörténése között). A Sony szerint a játékosok egyre nagyobb igényekkel rendelkeznek, ha a játékbeli teljesítményről van szó, és ezért gondolja úgy, hogy szükség van erre a technológiára.

Mi nem arra tippelünk, hogy ez a DualSense új modelljéhez lehet majd használható szabadalom. Inkább a PlayStation VR 2 felé tapogatóznánk. Ott ennek igenis lehet értelme, mondjuk a PlayStation Move kontroller esetében. Mert ha a fejünkön van a virtuális valóság-headset, akkor nem tudunk arra figyelni, hogy tiszta út van a kontrollerünk és a Bluetooth-jeleket befogadó alkalmatosság között, így a wifinek lehet értelme, mert nem vesznének el az inputjaink, aminek köszönhetően a játékmenet is stabilabb lehet, ugyanis nincs az, hogy lenyomunk egy gombot, és mégsem történik semmi. Ezt a wifi áthidalhatja, egyfajta szükségmegoldásképp. Ezért gyanítjuk a PlayStatiob VR új modelljét a szabadalom mögött.

Jó, nem minden szabadalom és védjegy kerül felhasználásra. Ha itt mégis felhasználja a Sony, akkor ennek lehet értelme, de persze ez valamelyest megnövelheti az árat (plusz alkatrész – ez a költségeket biztosan meg fogja emelni!).

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu