Next-gen platformokra (is) érkezik a Crash Bandicoot 4: It’s About Time [VIDEO]

Erre – a játék alcímére utalva – mondhatnánk, hogy ideje volt!

Október 2-án jelent meg PlayStation 4-re és Xbox One-ra a Crash Bandicoot 4: It’s About Time. Már akkortájt is sejtettük, hogy a Nintendo Switch, és esetleg a PC is meg fogja kapni a doboztörő erszényes új történetét, de ezt most az Activision Blizzard és a Toys For Bob (ők fejlesztették ezt a részt) bejelentette, hogy a PlayStation 4 és az Xbox One után most a PlayStation 5, az Xbox Series X, az Xbox Series S, a Nintendo Switch, továbbá a PC is megkapja a platformert.

Az árazás maga is érdekes: a next-gen konzolokon 60 dollár/euró (21500 forint kb.) lesz, míg a Nintendo Switch-en és PC-n 40 (~14500 forint). Akiknek PlayStation 4-en és Xbox One-on megvan már a játék, ingyenesen frissíthet a next-gen verzióra (továbbá az elmentést is hozhatja magával, így nem kell újrakezdeni sem), de érdekes módon Japán kimaradt ebből az akcióból. Nézzük akkor, hogy a next-gen konzolok milyen pluszokat kapnak.

A PlayStation 5-ön és az Xbox Series X-en natív 4K felbontásban, 60 FPS frame rate-tel fut majd a Crash Bandicoot 4: It’s About Time, míg az Xbox Series S-en 4K-ra felskálázva. (Ezt a sajtóközlemény állítja, de elvileg nem 1440p a plafon a gyengébb új Xboxnak? Szerintünk itt valami nem stimmel…) Gyorsabb töltési időkre és 3D audiora mind a három konzolon számíthatunk. PlayStation 5-ön a DualSense kontroller ravaszain keresztül érzékelhetjük Neo Cortex fegyverét, vagy Tawna csáklyavetőjét. A konzol Activity Card funkciója révén tippeket kaphatunk a feladatok legyűrése céljából.

A kiadó további Crash-hírekre is már melegíti a rajongókat – az év folyamán több ünnepélyes esemény fog történni a franchise körül, ugyanis idén 25 éve, hogy az első Crash Bandicoot megjelent PS1-re. Addig pedig a Crash Bandicoot 4: It’s About Time március 12-én megjelenik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és Nintendo Switch-re, míg a PC-s kiadás (amit kizárólag a Battle.net-en érhetünk el, feltehetőleg kötelező internetkapcsolattal a la Tony Hawk’s Pro Skater 1+2) 2021 folyamán egy későbbi időpontban fog csak megérkezni.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu