Árverésre készülnek a CD Projekt RED-et megtámadó hackerek?

A lengyel stúdió kezei közül kijutott kódokon kifejezetten sok pénzt kereshetnek a támadók, ha ez igaz.

Tegnap már összefoglaltuk, hogy mi is történt eddig a héten – a CD Projekt RED (innentől csak CDPR) belső hálózatát megtámadták, és onnan kijutott pár játék forráskódja, a támadó pedig ott is hagyott egy üzenetet a lengyeleknek, hogy tudomásuk legyen az esetről – közölték is, hogy nem fognak bedőlni a kérésnek, így nem fognak egyetlen fillért (zloty-t) sem adni a támadóknak.

A VX Underground, ami amúgy egy malware-adatgyűjtő projektnek nevezhető, a Twitteren írt arról, hogy a CDPR-t megtámadó egyének felbukkantak az Exploiton. Ez egy orosz, hackereknek szánt fórum. Több kép is azt ábrázolja, hogy egy felhasználó, aki találó módon redengine (RED Engine, a CDPR munkássága) néven regisztrált, arra hivatkozik, hogy a Cyberpunk 2077, a Thronebreaker: The Witcher Tales, illetve a The Witcher 3: Wild Hunt forráskódjával rendelkezik (de a birtokukban van a Gwent is, erről szó volt korábban). A The Witcher 3 esetében megtudtuk, hogy mi a két verzió – a már megjelent variánson kívül egy, még be sem jelentett, ray tracinget (sugárkövetést) támogató (és ebből adódóan gyanítjuk, hogy PlayStation 5-re és Xbox Seriesre tervezett…) verzióról van szó!

Állítólag több belsős dokumentum, illetve „CDPR-es bűnök” is az árverésre készülő hacker birtokába jutottak. Ez valamelyest ellent is mond annak, amit a CDPR írt tegnap (a személyes adatokhoz nem fértek hozzá) – csak nem itt is füllentett a lengyel cég? Ettől függetlenül az aukció az adatokért egy millió dollárról indult, de kétkedhetünk abban, hogy egyáltalán van-e olyan azokban a körökben, aki pillanatok alatt előteremt ennyit. De akinek esetleg van 7 millió dollárja (2,1 milliárd forint…), azonnal megkap mindent.

Ettől függetlenül ez nem éppen jó helyzet a lengyeleknek. De ebből legalább megtudtuk, hogy csendben arra készülhetnek, hogy akár PlayStation 5-re és Xbox Seriesre is kihozhassák a The Witcher 3-at…

Forrás: Kotaku

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu