Josef Fares jobbnak tartja a Sony stratégiáját

A többször is nyers kifejezésekkel élő Fares (aki filmrendezőből avanzsált játéktervezővé) jobbnak látja a Sony stratégiáját a Microsoftéhoz képest.

Fares korábban azzal híresült el, amikor a The Game Awardson bemondta, hogy – és itt szó szerint kell idéznünk! – „b____a meg az Oscar-díj”, aztán nemrég az Xbox Series elnevezési stratégiáját nevezte követhetetlennek a saját stílusában. Fares most a GamingBoltnak adott interjút, ahol a Sony stratégiáját jobbnak nevezte a Microsofténál, de a redmondi cég megközelítését sem fitymálta le. Fares beismerte, hogy nem nagyon érdeklik a konzolok (ezt korábban is mondta már), mert az ő figyelmét inkább a játékok keltik fel. Ő inkább a Sony stratégiájának rajongójaként kezeli magát, ugyanis több egyedi IP-t készítenek, illetve olyan játékokra összpontosítanak, amikben a történet nem csak egy másodlagos tényező.

Reménykedik, hogy a Microsoft is hasonló irányba megy el, mert nem biztos abban, hogy a[z Xbox] Game Pass-szal mit is fognak adni neki. Szerinte, ha nincsenek játékok, akkor nem látja értelmesnek a Microsoft előfizetési modelljét. Hozzátette, hogy nem kezeli háborúnak, ami a Sony és a Microsoft között történik, mert úgy látja, hogy az Xbox-vezér Phil Spencer is úgy beszél a Game Pass-ról, hogy szeretné PlayStation 5-ön is látni a modellt. Szerinte az egész csak a játékokról szól, semmi másról. És tény: a Sony főleg egyjátékos, történetorientált exkluzív címekkel tervez, és az előző konzolgenerációban ez azért be is jött a cégnek.

Amúgy Josef Fares következő játéka is ugyanolyan megközelítést használ az EA Originals (az Electronic Arts indie címeknek szánt kiadóágazata) alatt, mint az azt megelőző A Way Out: kooperatív, két játékost igénylő rendszerről beszélhetünk. Az It Takes Two március 26-án fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam, Origin), PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu