Kiszivárognak a CD Projekt RED ellopott adatai?

Állítólag a Gwent forráskódja már felbukkant az interneten, és ez még csak a kezdet lehet.

Röviden összefoglaljuk az eseményeket: behatoltak a CD Projekt RED (innentől csak CDPR) belső hálózatára > pénzt követeltek a támadók, különben kiszivárogtatják a forráskódot több játékukból > a CDPR elutasított mindennemű tárgyalást > a hackerek árverésre készülnek… és kb. itt tartunk most.

A CyberNews arról ír, hogy a CDPR kártyás játéka, a Gwent volt az első kiszivárogtatott áldozat. A digitális biztonsághoz köthető, kutatói alapokra helyezett online publikáció szerint február 10-én bukkant fel egy hackeléssel foglalkozó weboldalon az adat azzal a címmel, hogy „CDProject Leak #1”. A Megára és a 4chanre mutató linkek már nem élnek, de a site-nak birtokába jutott egy kópia, és eszerint február 6-án jutott ki a CDPR belső hálózatáról a forráskód. Az két nappal azelőtt történt, mielőtt a CDPR-nek tudomása lett volna az eseményekről…

Ha egyes számmal posztolták ki a Gwent forráskódját, akkor számíthatunk arra, hogy „folytatása következik”, és ez elvileg tegnap lehet, hogy meg is történt. A CyberNews még hozzátette, hogy a fórumposztot író fiók korábban a nyílt forráskódú ransomware támadásról, a Cobalt Strike-ról is írt, így esélyes, hogy egy tapasztalt csoportról van szó. Luca Mella, egy kiberbiztonsági szakértő szerint a csoportnak köze van a HelloKitty néven futó ransomware (ezt röviden definiáljuk: megtámadnak > pénzt követelnek, különben lekódolva maradnak az adataink, amik akár el is veszhetnek) brigádhoz, és szerinte ez a csapat gyorsan növekedhet, ha első áldozatuk egy ilyen nagy, és eddig azért népszerűnek nevezhető cég volt. Amúgy Fabian Wosar, az Emisoft technológiai vezetője is a HelloKitty-re gyanakszik.

Mella hozzátette, hogy sokan letöltötték a Gwent adatait, és ők maguk is pénzt követelnek ezért. És az említett árverésen már az, hogy részt vehessünk, eléggé drága – 0,1 Bitcoin. Az kb. 4800 dollár. Jó 1,4 millió forint… de akinek van 2 milliárd forintja, kapásból lecsaphat mindenre.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu