Egy horror iP-n dolgozik a Bloober Team

Mégpedig „egy nagyon híres játékkiadónak” – a lengyelek megüthették a jackpotot.

Piotr Babieno, a Bloober Team vezérigazgatója a Gamesindustrynak adott interjúban elárulta, hogy egy „horror IP-n” dolgoznak „egy nagyon ismert kiadónak”, és ez a munka már több mint egy éve tart. Tehát a The Medium mellett csendben, és eddig titokban egy másik projekten is dolgoztak, viszont Babieno száján lakat van: nem kívánta elmondani, hogy kinek készítik ez a bizonyos játékot. Abban viszont biztos, hogy amikor az emberek rájönnek, hogy ők dolgoznak ezen a valamin, nagyon izgatottak lesznek…

Babieno szerint a Bloober Team következő projektjei nem lesznek szükségszerűen horrorjátékok, hanem inkább thrillerek, mégpedig azért, hogy a lengyel stúdió képes legyen egy nagyobb közönséget is megszólítani. Meg is nevezett pár példát, hogy milyen területre szeretnének eljutni (Resident Evil 8 – itt értelemszerűen a Resident Evil: Village-re gondolt -, Hellblade 2 – itt pedig a Senua’s Saga: Hellblade II-re -, és még a The Last of Ust is felhozta). Eközben viszont a Bloober Team jellegzetességeit nem akarja maga mögött hagyni, hogy a félelmeket és az érzéseket megtartsák (főleg úgy, ha azok nincsenek nyíltan előttünk).

Babieno hozzátette, hogy nem szeretné, ha a környezet venné át a történetmesélés szerepét. Inkább „valódi” történetmesélést szeretne a karakterekkel és cselekedetekkel – továbbra is lesznek Bloober Teames játékok, amiket mondhatni íz alapján fel fogunk tudni ismerni, de jóval a nagyobb tömegekhez fognak szólni a játékaik.

És akkor itt behúzzuk a kéziféket és átsorolunk az ellentétes irányba. A VGC alapján ma már írtunk arról, hogy egy nagyobb japán fejlesztő egy Silent Hillen dolgozik. És esélyes, hogy a Bloober Team is akkor ilyesmit csinálhat. Azaz: egyszerre két rész készülhet a régóta elhanyagolt túlélő horror IP-től, ami Babieno nyilatkozata alapján nyíltabb, nagyobb tömeghez szóló alkotás lehet!

Úgyhogy a Konami szépen átgondolhatta, hogy milyen hozzáállással kellene élnie.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu