Silent Hill-játékon dolgozik a Kojima Productions?

Egy „jelentős japán fejlesztő” munkásságát nyáron fogja a Konami bejelenteni, miközben állítólag a japán kiadó „kigördítette” az IP-it külsős fejlesztőkhöz.

A VGC arról tudósít, hogy a Konami bevetette a jó öreg outsourcing elvét, azaz ahelyett, hogy házon belül dolgozna az egyik Silent Hill-projekten, inkább rábízta a feladatot valaki másra. Ez a projekt – ami akár a Silent Hill puha rebootja is lehet – elvileg valamikor a nyár folyamán lesz bejelentve, így az E3-on hallhatunk róla, ha idén tartják.

A jelentős japán fejlesztő jelző azonnal a Kojima Productionsre emlékeztetett, ugyanis tavaly tavaszról nekünk rémlik az, ahogy a Silent Hillre utaló tweetekkel és képekkel borzolták fel a játékosok kedélyét (meg azért a miénket is, ne tagadjuk). És azért Hideo Kojima nem kispályás a japán játékfejlesztők között, és mivel ő korábban a Konaminál dolgozott a Metal Gear-sorozaton, valahol könnyű is összekötni a 2015 végén újraalapított Kojima Productionst és a Silent Hill IP-t. Ez a felvonás valamelyest eltérő lesz a korábbi részekhez képest, így a reboot gondolata továbbra is beleillene a képbe.

A Konami terveit ismerő, névtelen személyek azt mondták a VGC-nek, hogy a japán kiadó először a Supermassive Games-et (Until Dawn, The Dark Pictures Anthology) kereste fel egy ajánlattal, hogy ők legyenek a franchise rebootjának fejlesztői, de végül nem született megállapodás a két fél között. És akkor ne felejtsük el azt sem, amit Akira Yamaoka, a Silent Hill első számú zeneszerzője mondott nemrég egy interjúban, amit a publikáló site azóta „külső kérésre” eltávolított – a következő projektje az lesz, amire sokan várunk… és nyáron jelentik be. Hmmm…

Amúgy a Konaminak a VGC szerint tervei vannak arra is, hogy a Castlevanie és a Metal Gear-játékokat is külsős fejlesztőkkel folytassa a későbbiekben, de akármi is sül ki ebből, évekre vagyunk még a végeredménytől.

Megjött a Konaminak az esze a sok pachinkózás után?

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu