Menu

Diablo II: Resurrected: két évtized után feltámadás [VIDEO]

Igazak voltak a pletykák: az Activisiontől a Blizzardhoz átvándorolt Vicarious Visions tényleg a Diablo II felújításán dolgozik.

Az online-ná váltott BlizzCon (vagyis a BlizzConline) során a cég bejelentette a Diablo II: Resurrected-et, ami mindegyik jelenleg piacon levő konzolra ki fog jönni, és aki esetleg ki szeretné próbálni PC-n, regisztrálhat a technikai alfatesztre itt. A felújított játékban az alapjáték mellett a Lord of Destruction kiegészítő is ott lesz, és – ahogy ez mostanában gyakori – egy gombnyomással válthatunk a felújított és az eredeti grafika között (úgyhogy az eredeti Diablo II körüli adatvesztés nem volt annyira nagy baj…).

J. Allen Brack, a Blizzard elnöke a sajtóközleményben azt mondta, hogy a cégnek és több millió játékosnak is nagy változásokat hozott a Diablo II, és a felújított verzióval a PC mellett konzolokra is elhozhatják a régi kalandokat, ráadásul a támogatott platformokon cross-progressionnel (itt valószínűleg az adott konzolcsaládon belül megy majd az, hogy ugyanott folytathatjuk egy másik konzolgeneráción, ahol abbahagytuk). A Diablo II: Resurrectednek nagy felbontású audiovizualitást ígér, és szerinte a játék ugyanolyan szórakoztató és lekötő volt, mint húsz éve. (Ebben pedig lehet kétkedni: a Warcraft III: Reforged sem hozta a szintet, ne is tagadjuk…)

A sajtóközlemény szerint a Time magazin minden idők legjobb RPG-jének, PC játékának és dungeon crawlerjének nevezte a Diablo II-t, ami eredetielg 2D-s, sprite-alapú volt, de most teljes 3D lesz fizika alapú rendereléssel, dinamikus megvilágítással, átszabott animációkkal és spell effektekkel. A huszonhét percnyi jelenetet is újragyárták és Dolby 7-támogatást is kapnak. Lesz egy megosztott stash is, és ez csak egyike azon példáknak, amik jobbá tehetik a Diablo II: Resurrectedet (ebben az amazon, barbár, nekromanta, paladin, boszorkány karakterek lesznek játszhatóak az alapjátékból, a kiegészítőből pedig az assassin és a druida is ott lesz).

Az öt Act mind a játékban lesz, nem beszélve a karakterekről (Deckard Cain, Tyrael, Baal) és a helyszínekről (pl. az Arreat-hegy a kiegészítőből). A Diablo II: Resurrected amúgy valamikor idén fog megjelenni (nem tartjuk kizártnak, hogy az év végén…) PlaySation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Battle.net-exkluzívként, ami már megszokott az Activision Blizzard játékainál), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re. A képgaléria itt megtekinthető.

Forrás: Gematsu, AllGamesDelta

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu