Diablo II: Resurrected: két évtized után feltámadás [VIDEO]

Igazak voltak a pletykák: az Activisiontől a Blizzardhoz átvándorolt Vicarious Visions tényleg a Diablo II felújításán dolgozik.

Az online-ná váltott BlizzCon (vagyis a BlizzConline) során a cég bejelentette a Diablo II: Resurrected-et, ami mindegyik jelenleg piacon levő konzolra ki fog jönni, és aki esetleg ki szeretné próbálni PC-n, regisztrálhat a technikai alfatesztre itt. A felújított játékban az alapjáték mellett a Lord of Destruction kiegészítő is ott lesz, és – ahogy ez mostanában gyakori – egy gombnyomással válthatunk a felújított és az eredeti grafika között (úgyhogy az eredeti Diablo II körüli adatvesztés nem volt annyira nagy baj…).

J. Allen Brack, a Blizzard elnöke a sajtóközleményben azt mondta, hogy a cégnek és több millió játékosnak is nagy változásokat hozott a Diablo II, és a felújított verzióval a PC mellett konzolokra is elhozhatják a régi kalandokat, ráadásul a támogatott platformokon cross-progressionnel (itt valószínűleg az adott konzolcsaládon belül megy majd az, hogy ugyanott folytathatjuk egy másik konzolgeneráción, ahol abbahagytuk). A Diablo II: Resurrectednek nagy felbontású audiovizualitást ígér, és szerinte a játék ugyanolyan szórakoztató és lekötő volt, mint húsz éve. (Ebben pedig lehet kétkedni: a Warcraft III: Reforged sem hozta a szintet, ne is tagadjuk…)

A sajtóközlemény szerint a Time magazin minden idők legjobb RPG-jének, PC játékának és dungeon crawlerjének nevezte a Diablo II-t, ami eredetielg 2D-s, sprite-alapú volt, de most teljes 3D lesz fizika alapú rendereléssel, dinamikus megvilágítással, átszabott animációkkal és spell effektekkel. A huszonhét percnyi jelenetet is újragyárták és Dolby 7-támogatást is kapnak. Lesz egy megosztott stash is, és ez csak egyike azon példáknak, amik jobbá tehetik a Diablo II: Resurrectedet (ebben az amazon, barbár, nekromanta, paladin, boszorkány karakterek lesznek játszhatóak az alapjátékból, a kiegészítőből pedig az assassin és a druida is ott lesz).

Az öt Act mind a játékban lesz, nem beszélve a karakterekről (Deckard Cain, Tyrael, Baal) és a helyszínekről (pl. az Arreat-hegy a kiegészítőből). A Diablo II: Resurrected amúgy valamikor idén fog megjelenni (nem tartjuk kizártnak, hogy az év végén…) PlaySation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Battle.net-exkluzívként, ami már megszokott az Activision Blizzard játékainál), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re. A képgaléria itt megtekinthető.

Forrás: Gematsu, AllGamesDelta

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu