Diablo IV: érdekes PvP, testreszabható mountok, megtámadható ellenséges bázisok [VIDEO]

A BlizzConline során a Blizzard többet is elárult a Diablo IV-ről.

A közvetítés alatt a What’s Next (Mi jön ezután?) szegmensben kitértek a Rogue karakterosztályra is, ami külön videót is kapott. A fejlesztők szerint sok felfedezhető dolog vár ránk a nyílt világban, így Sanctuary Scosglen területéről a Fractured Peaksig elmehetünk egy mounton. Több lófajta lesz, de további mountokat is találhatunk a világban, ha puzzle-ket oldunk meg. Ezekkel rejtett helyek nyílnak meg. Ha bizonyos szörnytípusokat vadászunk le, így is találhatunk lovagolhatót. A ló pajzsát, patavédőit és trófeáit is testreszabhatjuk. A Rogue karakter pedig leugorhat a lóról, hogy a levegőből tüzes nyilakkal ossza az áldást. Szerencsére a mount nem sebződik, de ha azon eltalálnak minket, a játék le fog kényszeríteni minket róla.

A nyílt világban lesznek kihelyezett ellenséges bázisok is – ezeket a táborokat telepakolják többféle szörnnyel és banditával, akik az adott területet akarják uralni. Mindegyiknek egyedi története és helyszíne lesz. A világban lesznek küldetések is, de a táborok eltüntetésének látható hatása lesz a nyílt világra, és a kiürítésük után új pontot kapunk a térképen, az eddig nem működő piacok megnyílnak, és a fegyverkovács is a rendelkezésünkre fog állni. A küldetések új történeteket és dungeon bejáratokat hozhatnak magukkal.

A PvP-ben lesznek gyűlöletmezők is (Fields of Hatred) a nyílt világban, és ezek révén fordulhatunk a többi játékos ellen, viszont ez nem lesz kötelező. Itt gyűlöletszilánkokat (Shards of Hatred) szedhetünk fel a szörnyek leölésével és a környezettel való interakcióval; nem kötelező a játékosokat két vállra fektetni. A szilánkok nem lesznek tiszták, úgyhogy ezeket egy megtisztító helyszínre (Purification Event) kell elvinni, hogy pénznem lehessen belőlük, de erről közben más játékosok is értesítést kapnak, így megtámadhatnak minket, mielőtt a rituálé befejeződne (ha befejeződik, nálunk maradnak a szilánkok). Minél többet fordulunk a játékosok ellen, annál nagyobb „gyűlöletköcsögök” (Vessel of Hatred) leszünk, és így nagyobb hatókörbe „sugárzunk”. Bónuszt kapnak, ha megölnek minket, és meghatározott ideig kell túlélnünk – ha ez megvalósul, egy nagy bónuszt kapunk.

A Diablo IV weboldalán olvashatuk a Rogue osztályról – ez egy rugalmas, agilis harcos, ami közelharcban és távolról is hatékony tud lenni. Kombózni, mérgezni, és árnyékmágiát alkalmazni egyaránt tud. A hölgy is a stáb része lesz a PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re készülő játékban.

Forrás: VG247, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu