Electronic Arts: a Codemasters a közeljövőben független csoport marad

Nem lesz azonnal közvetlenül Andrew Wilson irányítása alatt az új zsákmány.

Tavaly év végén nagy meglepetés volt azt hallani, hogy a Take-Two árajánlatot tett a Codemasters felvásárlására (és „a kódmesterek” alá tartozik a Slightly Mad Studios is), de az Electronic Arts ezt felüllicitálta, a vezetőség rábólintott, és már hivatalosan is lezárták a felvásárlási folyamatot, így a Codemasters papíron is az Electronic Arts alá tartozik, az ár pedig elég szép 1,2 milliárd dollár volt (kb. 360 milliárd forint).

A szkepticizmus jogos lehet, ha az EA Black Boxra, illetve a Ghost Games két stúdiójára gondolunk. Ezeket az Electronic Arts bezárta (de lehetne még sorolni, kezdve a Visceral Gamesszel…), és talán pont ezen aggódó hangok miatt mondta Matt Bilbey, az Electronic Arts egyik vezetője egy közleményben az IGN-nek, hogy nincs miért félni: az Electronic Arts nagy rajongója a versenyzős játékok műfajának, és ezért régóta tisztelte az Andrew Wilson vezette cég a Codemasterst.

Az Electronic Arts célja az, hogy a Codemasters által teremtett sikerekre építve egy fényes, briliáns és izgalmas jövőt teremtsenek a műfaj kedvelőinek a játékokkal, amiket minden eddiginél több játékos kezébe el szeretnék juttatni. (Itt hozzáfűzünk egy személyes gondolatot: talán pont emiatt készül az Electronic Arts Project Atlas néven futó streamelő szolgáltatása…?)

Bilbey szerint a Codemasters az egyik legerősebb kreatív kollektívához csatlakozik a DICE, a Respawn, a BioWare, a Criterion, vagy az EA Sports mellé, és a közös tapasztalat és tudás mindenkinek jelentős innovációt jelent. Az Electronic Arts minden támogatást meg fog adni a Codemastersnek, hogy közösen legyen sikerük, és tudja, hogy erős jövő áll előttük. Addig is egy független alcsoport marad a cég, ami az F1, a DIRT,a DIRT Rally, a GRID, és a Project CARS IP-ivel erősíti az Electronic Arts portfólióját.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu