Menu

Media Molecule: a Sony nem nagyon avatkozik bele a stúdiói működésébe

A Sony Interactive Entertainmentet kifejezetten jó „gazdának” nevezi a Media Molecule, akik korábban a LittleBigPlanetet, legutóbb pedig a Dreamset hozták létre.

Többször hallottuk a Sony berkeiből (vagy Jim Ryantől, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatójától), hogy a cég óvatosan közelíti meg a felvásárlásokat, mert inkább a belsős stúdiók organikus bővítését helyezi előtérbe a „bevásárlástúra” helyett (utóbbit főleg a Microsofttól láthattuk, de a konzolgyártókon kívül az Embracer Group is elég erősen ebbe az irányba halad – legutóbb például a Gearboxot is bezsebelték…).

Siobhan Reddy, a Media Molecule stúdiórendezője egy terjedelmes interjút adott a Push Square-nek, és itt megdicsérte a Sony-t, ugyanis a cég nem nagyon avatkozik bele az alá tartozó stúdiók életébe. Szerinte sokan átélték már a felvásárlásokat, és eléggé komolyan vették azt, hogy miként igazodna a csapat a Sony-hoz mint tulajdonos. Szerinte a Sony történelme a stúdiók kezelésében korrektnek mondható, ugyanis a csapatok jó részeivel nem babrálnak ki. Éveken át az XDev szegmenssel (ez a Sony külsős fejlesztőket akár anyagilag is segítő indie projektje, ha röviden kellene fogalmazni) már átélte ezt a Media Molecule, úgyhogy már volt tapasztalatuk a közösködésben.

Reddy szerint a stúdió változásai között azt lehet megemlíteni, hogy a Sony Interactive Entertainment folytamatosan befektetett, és így lehetősége volt „a médiamolekulának” nagyobb kockázatokat vállalni – ennek lett az eredménye a Dreams is. Hozzátette, hogy a független lét és a felvásárlás párosát összevetve eltérő útvonalak vannak, de nekik ez azt jelentette, hogy kettőzött erővel fordulhattak az innováció irányába, plusz így megnézhették, hogy a felhasználói tartalmak területén mire képesek (és ahogy a LittleBigPlanet is, a Dreams is erősen erre épít!).

A Media Molecule amúgy 2006-ban jött létre, és nem éppen újonc a Sony alatt, ugyanis az akkor még erősen japán központú cég 2010-ben vette a szárnyai alá. A társalapítójuk, Alex Evans szeptemberben jelentette be, hogy a játékfejlesztéstől hátralép, mert szünetet akar tartani.

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu