Media Molecule: a Sony nem nagyon avatkozik bele a stúdiói működésébe

A Sony Interactive Entertainmentet kifejezetten jó „gazdának” nevezi a Media Molecule, akik korábban a LittleBigPlanetet, legutóbb pedig a Dreamset hozták létre.

Többször hallottuk a Sony berkeiből (vagy Jim Ryantől, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatójától), hogy a cég óvatosan közelíti meg a felvásárlásokat, mert inkább a belsős stúdiók organikus bővítését helyezi előtérbe a „bevásárlástúra” helyett (utóbbit főleg a Microsofttól láthattuk, de a konzolgyártókon kívül az Embracer Group is elég erősen ebbe az irányba halad – legutóbb például a Gearboxot is bezsebelték…).

Siobhan Reddy, a Media Molecule stúdiórendezője egy terjedelmes interjút adott a Push Square-nek, és itt megdicsérte a Sony-t, ugyanis a cég nem nagyon avatkozik bele az alá tartozó stúdiók életébe. Szerinte sokan átélték már a felvásárlásokat, és eléggé komolyan vették azt, hogy miként igazodna a csapat a Sony-hoz mint tulajdonos. Szerinte a Sony történelme a stúdiók kezelésében korrektnek mondható, ugyanis a csapatok jó részeivel nem babrálnak ki. Éveken át az XDev szegmenssel (ez a Sony külsős fejlesztőket akár anyagilag is segítő indie projektje, ha röviden kellene fogalmazni) már átélte ezt a Media Molecule, úgyhogy már volt tapasztalatuk a közösködésben.

Reddy szerint a stúdió változásai között azt lehet megemlíteni, hogy a Sony Interactive Entertainment folytamatosan befektetett, és így lehetősége volt „a médiamolekulának” nagyobb kockázatokat vállalni – ennek lett az eredménye a Dreams is. Hozzátette, hogy a független lét és a felvásárlás párosát összevetve eltérő útvonalak vannak, de nekik ez azt jelentette, hogy kettőzött erővel fordulhattak az innováció irányába, plusz így megnézhették, hogy a felhasználói tartalmak területén mire képesek (és ahogy a LittleBigPlanet is, a Dreams is erősen erre épít!).

A Media Molecule amúgy 2006-ban jött létre, és nem éppen újonc a Sony alatt, ugyanis az akkor még erősen japán központú cég 2010-ben vette a szárnyai alá. A társalapítójuk, Alex Evans szeptemberben jelentette be, hogy a játékfejlesztéstől hátralép, mert szünetet akar tartani.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu