Menu

Diablo II: Resurrected: a cross-play megfontolandó; nem váltják le vele az eredetit!

A Blizzard nem akarja elkövetni ugyanazt a hibát, amit a Warcraft III-mal elkövetett.

Az Eurogamer interjút készített a Diablo II felújítása révén – a játékon az a Vicarious Visions dolgozik, ami tavaly ilyenkor még az Activision alatt volt, de most már átment a szomszédba, hogy Blizzard-támogatú stúdió legyen. Rob Gallerani, a vezető tervező szerint a Diablo II: Resurrectedben jelenleg lehet másokkal szemben játszani, ugyanis nemzetközi ranglétrák is lesznek, de velük közösen nem, így lényegében nem lesz cross-play.

Rod Fergusson, aki a Diablo IP vezetője (korábban a Gears of War esetében volt hasonló beosztásban a Microsoftnál), illetve a játék felelős producere, hozzátette, hogy a cross-playt megfontolták már, ugyanis a cross-progression mellett ennek is lenne terepe, de végül csak az utóbbi volt a legtisztább számukra, hogy ezzel kellene foglalkozni. Ezzel arra célzott, hogy a Diablo II: Resurrected megjelenésekor nem lesz cross-play, de a későbbiekben erre még visszatérhetnek. (Magyarul: ha sokan veszik, megcsinálják.)

Helyi co-op viszont biztosan nem lesz! Fergusson beismerte, hogy ő is szeret kooperatívan, másokkal játszani, ugyanis a két fiával gyakran nyúzza otthon a Diablo III-at, ugyanis ez egyfajta karácsonyi tradíció lett náluk. Úgyhogy lett volna rá hajlandóság, de a programkód és a kezelőfelület sok munkát igényelt volna, és ezzel csak azt érték volna el, hogy túl sok dologba nyúlnak bele, és aggódtak, hogy nem lett volna valami sima a helyi co-op. De addig is örülnek a nyolc játékost elbíró online co-opnak, mert a PlayStation 4/Xbox One konzolgenerációban a kooperatív játékok valamelyest elveszítették a varázsukat, ugyanis az emberek nem akarták ugyanabban a világban a több, eltérő nézőpontot. Azt is izgalmasnak nevezi, hogy egy húsz éves játéknak ilyen újdonságot adhat.

Amúgy a Blizzard a Warcraft III: Reforged megjelenésekor en bloc eltüntette az eredeti kiadást. A Battle.netes bejelentkezéskor ugyanis kötelező volt a Reforged verzióra frissíteni. Ezt a kényszerű múlteltörlősdit nem fogják meglépni a Diablo II: Resurrecteddel. Gallerani szerint minden meg fog maradni a múltból, ugyanis a felújított változat egy eltérő, másik termék lesz, és akár egyszerre játszhatunk a régivel és az újjal.

A Diablo II: Resurrected valamikor idén fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Battle.net-exkluzívként), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu