Diablo II: Resurrected: a cross-play megfontolandó; nem váltják le vele az eredetit!

A Blizzard nem akarja elkövetni ugyanazt a hibát, amit a Warcraft III-mal elkövetett.

Az Eurogamer interjút készített a Diablo II felújítása révén – a játékon az a Vicarious Visions dolgozik, ami tavaly ilyenkor még az Activision alatt volt, de most már átment a szomszédba, hogy Blizzard-támogatú stúdió legyen. Rob Gallerani, a vezető tervező szerint a Diablo II: Resurrectedben jelenleg lehet másokkal szemben játszani, ugyanis nemzetközi ranglétrák is lesznek, de velük közösen nem, így lényegében nem lesz cross-play.

Rod Fergusson, aki a Diablo IP vezetője (korábban a Gears of War esetében volt hasonló beosztásban a Microsoftnál), illetve a játék felelős producere, hozzátette, hogy a cross-playt megfontolták már, ugyanis a cross-progression mellett ennek is lenne terepe, de végül csak az utóbbi volt a legtisztább számukra, hogy ezzel kellene foglalkozni. Ezzel arra célzott, hogy a Diablo II: Resurrected megjelenésekor nem lesz cross-play, de a későbbiekben erre még visszatérhetnek. (Magyarul: ha sokan veszik, megcsinálják.)

Helyi co-op viszont biztosan nem lesz! Fergusson beismerte, hogy ő is szeret kooperatívan, másokkal játszani, ugyanis a két fiával gyakran nyúzza otthon a Diablo III-at, ugyanis ez egyfajta karácsonyi tradíció lett náluk. Úgyhogy lett volna rá hajlandóság, de a programkód és a kezelőfelület sok munkát igényelt volna, és ezzel csak azt érték volna el, hogy túl sok dologba nyúlnak bele, és aggódtak, hogy nem lett volna valami sima a helyi co-op. De addig is örülnek a nyolc játékost elbíró online co-opnak, mert a PlayStation 4/Xbox One konzolgenerációban a kooperatív játékok valamelyest elveszítették a varázsukat, ugyanis az emberek nem akarták ugyanabban a világban a több, eltérő nézőpontot. Azt is izgalmasnak nevezi, hogy egy húsz éves játéknak ilyen újdonságot adhat.

Amúgy a Blizzard a Warcraft III: Reforged megjelenésekor en bloc eltüntette az eredeti kiadást. A Battle.netes bejelentkezéskor ugyanis kötelező volt a Reforged verzióra frissíteni. Ezt a kényszerű múlteltörlősdit nem fogják meglépni a Diablo II: Resurrecteddel. Gallerani szerint minden meg fog maradni a múltból, ugyanis a felújított változat egy eltérő, másik termék lesz, és akár egyszerre játszhatunk a régivel és az újjal.

A Diablo II: Resurrected valamikor idén fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Battle.net-exkluzívként), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu