Google Stadia: polgári peres eljárás a megtévesztő marketing miatt!

Natív 4K felbontású játékmenet? Ez nem valósult meg, állítja a keresetet benyújtó Jacqueline Shepherd.

2019-ben még azt hallottuk „a guglitól”, hogy natív 4K felbontású játékmenetet ígértek innovatív funkciókkal, eredeti játékokkal, és… ez már a túlzásba eső kategória, de „negatív latenciával” (hamarabb történik meg valami, mint lenyomnánk a kontrolleren a gombot… ez kb. ezt jelenti szó szerint).

Shepherd az Egyesült Államok New York államának Queens körzetében nyújtotta be a polgári peres eljárást, ami főleg a Google Stadia rajtja előtt hallott ígéretekkel foglalkozik – például azzal, hogy a Stadia erősebb, mint a PlayStation 4 Pro és az Xbox One együttvéve, és ultragyors, csúcsmnőségű, 4K felbontású, 60 FPS frame rate-es játékmenetet kínál a streamelő szolgáltatás.

Shepherd kiemelt két játékot, ahol ez az ígéret elhasalt: a Bungie-tól a Destiny 2, a Bethesdától és az id Software-től a DOOM Eternal ugyanis 4K helyett mindössze 1080p felbontáson futott, vagy 2160p-re (4K-ra) felskálázva, ám másodpercenként csak 30 képkockával. A több mint negyven oldalas dokumentum még például azzal is megvádolja a Google-t, hogy a Stadia Founder’s Edition (Chromecast Ultra, Stadia kontroller, három havi Stadia Pro, három havi Buddy Pass egy barátunknak, Stadia-felhasználónévben prioritás) értékét magasabbnak nevezte, mint az amennyit ért.

A vádirat azokat is képviselni szeretné, aki a Stadia Founder’s Editiont vagy a Stadia Premier Editiont megvette, vagy aki a dokumentum benyújtásáig Stadia Pro-előfizetést vett. A megtévesztésért pedig nem is kell messzire menni. Elég csak Phil Harrison (a Stadia főnöke, korábban a PlayStationnél is megfordult) Twitterére ránézni. Itt egy példa – itt azt írta 2019 októberében, hogy minden játék a megjelenéskor támogatni fogja a 4K-t, mert úgy tervezték meg a Stadiát, hogy a megfelelő TV-vel és sávszélességgel mehessen a 4K/60 FPS, ám „művészeti okokból” egyes címek 4K/30 FPS-t tudnak, amit a Stadia a dupla kódolással 4K/60-nal streamel.

Ehhez talán tényleg nem kell mit hozzáfűzni. Elég annyit mondanunk, hogy a belső stúdiók (Stadia Games & Entertainment) fehér zászlót lengetnek…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu