Menu

PlayStation-hírek: késik a Gran Turismo 7, több PC-s port, új State of Play

Annyi minden van a Sony háza táján, hogy csak két hírben fér el az egész.

A Famitsu interjút készített Jim Ryannel, a Sony Interactive Entertainment (SIE) elnök-vezérigazgatójával. Itt Ryan kapott egy olyan kérdést, hogy bár az Astro’s Playroom jó fogadtatásnak örülhet, de azt nem a SIE Japan Studio, hanem a Team Asobi csinálta. Mik a fejlemények a stúdió körül? Ryan nem kívánt válaszolni a kérdésre, de az Astro’s Playroomról később többet fog mondani (folytatás? játékosok száma? DLC?). A második kérdés arról szólt, hogy a SIE Worldwide Studios több országban van jelen, és hogy ezekre koncentrál-e a cég. Ryan szerint a Sony örül és büszke a PlayStation Studios-címeknek, és még több is van, ami bejelentésre vár.

A SIE szerinte továbbra is kötődik a japán licencelőkhöz, és erősíteni szeretnék a velük történő együttműködést, hogy világszerte megjelenhessenek ezek a játékok. (Ha erős az együttműködés, akkor mire fel a cenzúrázás több japán játék nyugati kiadásában? Miközben pont a Nintendo az, ami ebbe nem nyúl bele, holott régebben fordítva volt ez…) Ryan végül megerősítette, hogy a Sony az online rendezvényekre számítanak a koronavírus-világjárvány miatt, mert ezek a legbiztonságosabbak és leghatékonyabbak.

Akkor itt meg is említjük: február 25-én, magyar idő szerint este 11-kor új State of Play jön, közölte a PlayStation Blogon a Sony. A YouTube-on és a Twitch-en egyaránt közvetített műsorban új híreket és alaposabb bemutatókat kapunk tíz játékról, amik PlayStation 5-re és/vagy PlayStation 4-re készülnek. Új bejelentések is lesznek, illetve a júniusi PlayStation 5: The Future of Gaming közvetítés során mutatott külsős, third-party játékokról is fogunk újdonságokat látni és hallani. Hardveres és üzleti hírek nem lesznek. (Hardveres bejelentés azóta volt, de erre ma még visszatérünk.)

Ryan a GO magazinnak adott interjújában megerősítette, hogy további PlayStation-címek jönnek PC-re. Idén tavasszal jön a Days Gone, aminek a Steam-oldala is már megtalálható. Ryan szerint a fejlesztőstúdiók és játékaik minden eddiginél jobb állapotban vannak – szerinte a PlayStation 4-es ciklus második felében csináltak kiemelkedő címeket, és lehetőséget lát bennük, hogy nagyobb közösségnek is elérhetővé tegyék azokat, továbbá fel kell ismerni a játékfejlesztés gazdasági hátterét. Minden ciklus esetében drágulnak a fejlesztési költségek, ahogy az IP-k kalibere is nőtt. A Sony-nak könnyebb lett a konzollal nem rendelkező játékosoknak is elérhetővé tenni a termékeit, így ez szerinte eléggé könnyű döntés volt, hogy a SIE Bend Studio 2019 áprilisában megjelent Days Gone-t is áthozzák PC-re, ahol ultraszéles monitortámogatás, korlátlan frame rate, részletesebb grafika, nagyobb látószög, illetve a lombozat ábrázolása is javult (messzebbről is láthatjuk pl. a füvet).

A Sony újfent a PlayStation Blogon közölte, hogy a tavalyi Play At Home kezdeményezés visszatér. 2020-ban az Uncharted: The Nathan Drake Collection és a Journey volt ingyenes az összes játékosnak. Idén márciustól júniusig tart a program. Március másodikán hajnali öt órától (hacsak itt is nem elsején estétől teszik elérhetővé!) a 2016-os Ratchet & Clank PlayStation 4-es remake-je vár ránk, március 25-étől pedig a Funimation és a Wakanim-előfizetők kapnak tovább tartó hozzáférést, de az anime szolgáltatás nagy eséllyel errefelé nem érhető el. További ajánlatok is érkeznek a következő hetek során.

Végül a Gran Turismo 7 késéséről beszélt a SIE képviselője a GQ-nak. Szerinte a GT7-et is rosszul érintette a pandémia, így a gyártásban, fejlesztésben kihívások adódtak. Ezért 2021-ről 2022-re tolták át a Polyphony Digital következő játékát. A dinamikus és változó szituáció mellett a fejlesztés több kritikus szakasza lassult az utóbbi hónapokban, és ha készen állnak rá, később elmondják, hogy mikor is jön PlayStation 5-re a PS1 alatt elstartolt sorozat következő része.

Forrás: Gematsu, Gematsu, Gematsu, Gematsu, Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu