PlayStation-hírek: késik a Gran Turismo 7, több PC-s port, új State of Play

Annyi minden van a Sony háza táján, hogy csak két hírben fér el az egész.

A Famitsu interjút készített Jim Ryannel, a Sony Interactive Entertainment (SIE) elnök-vezérigazgatójával. Itt Ryan kapott egy olyan kérdést, hogy bár az Astro’s Playroom jó fogadtatásnak örülhet, de azt nem a SIE Japan Studio, hanem a Team Asobi csinálta. Mik a fejlemények a stúdió körül? Ryan nem kívánt válaszolni a kérdésre, de az Astro’s Playroomról később többet fog mondani (folytatás? játékosok száma? DLC?). A második kérdés arról szólt, hogy a SIE Worldwide Studios több országban van jelen, és hogy ezekre koncentrál-e a cég. Ryan szerint a Sony örül és büszke a PlayStation Studios-címeknek, és még több is van, ami bejelentésre vár.

A SIE szerinte továbbra is kötődik a japán licencelőkhöz, és erősíteni szeretnék a velük történő együttműködést, hogy világszerte megjelenhessenek ezek a játékok. (Ha erős az együttműködés, akkor mire fel a cenzúrázás több japán játék nyugati kiadásában? Miközben pont a Nintendo az, ami ebbe nem nyúl bele, holott régebben fordítva volt ez…) Ryan végül megerősítette, hogy a Sony az online rendezvényekre számítanak a koronavírus-világjárvány miatt, mert ezek a legbiztonságosabbak és leghatékonyabbak.

Akkor itt meg is említjük: február 25-én, magyar idő szerint este 11-kor új State of Play jön, közölte a PlayStation Blogon a Sony. A YouTube-on és a Twitch-en egyaránt közvetített műsorban új híreket és alaposabb bemutatókat kapunk tíz játékról, amik PlayStation 5-re és/vagy PlayStation 4-re készülnek. Új bejelentések is lesznek, illetve a júniusi PlayStation 5: The Future of Gaming közvetítés során mutatott külsős, third-party játékokról is fogunk újdonságokat látni és hallani. Hardveres és üzleti hírek nem lesznek. (Hardveres bejelentés azóta volt, de erre ma még visszatérünk.)

Ryan a GO magazinnak adott interjújában megerősítette, hogy további PlayStation-címek jönnek PC-re. Idén tavasszal jön a Days Gone, aminek a Steam-oldala is már megtalálható. Ryan szerint a fejlesztőstúdiók és játékaik minden eddiginél jobb állapotban vannak – szerinte a PlayStation 4-es ciklus második felében csináltak kiemelkedő címeket, és lehetőséget lát bennük, hogy nagyobb közösségnek is elérhetővé tegyék azokat, továbbá fel kell ismerni a játékfejlesztés gazdasági hátterét. Minden ciklus esetében drágulnak a fejlesztési költségek, ahogy az IP-k kalibere is nőtt. A Sony-nak könnyebb lett a konzollal nem rendelkező játékosoknak is elérhetővé tenni a termékeit, így ez szerinte eléggé könnyű döntés volt, hogy a SIE Bend Studio 2019 áprilisában megjelent Days Gone-t is áthozzák PC-re, ahol ultraszéles monitortámogatás, korlátlan frame rate, részletesebb grafika, nagyobb látószög, illetve a lombozat ábrázolása is javult (messzebbről is láthatjuk pl. a füvet).

A Sony újfent a PlayStation Blogon közölte, hogy a tavalyi Play At Home kezdeményezés visszatér. 2020-ban az Uncharted: The Nathan Drake Collection és a Journey volt ingyenes az összes játékosnak. Idén márciustól júniusig tart a program. Március másodikán hajnali öt órától (hacsak itt is nem elsején estétől teszik elérhetővé!) a 2016-os Ratchet & Clank PlayStation 4-es remake-je vár ránk, március 25-étől pedig a Funimation és a Wakanim-előfizetők kapnak tovább tartó hozzáférést, de az anime szolgáltatás nagy eséllyel errefelé nem érhető el. További ajánlatok is érkeznek a következő hetek során.

Végül a Gran Turismo 7 késéséről beszélt a SIE képviselője a GQ-nak. Szerinte a GT7-et is rosszul érintette a pandémia, így a gyártásban, fejlesztésben kihívások adódtak. Ezért 2021-ről 2022-re tolták át a Polyphony Digital következő játékát. A dinamikus és változó szituáció mellett a fejlesztés több kritikus szakasza lassult az utóbbi hónapokban, és ha készen állnak rá, később elmondják, hogy mikor is jön PlayStation 5-re a PS1 alatt elstartolt sorozat következő része.

Forrás: Gematsu, Gematsu, Gematsu, Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu