Dying Light 2: a Techland körül is forrong a levegő

Ahogy a Hardsuit Labsnél, úgy a Techland esetében is bajok lehetnek…

Amikor a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2-ről írtunk ma, megemlítettük, hogy a második részekkel csak bajok vannak. A Dying Light 2 esetében is ez áll fenn – a jelenleg ismeretlen időpontban érkező játékról a TheGamer főszerkesztője, Kirk McKeand írt a kulisszák mögé betekintve.

A stúdió munkakörnyezete küszködő helyzetet ábrázol, és több olyan dolgot is megemlített, ami biztosan nem kedvez a Dying Light 2 fejlesztésének. McKeand tíz jelenlegi és ex-Techland alkalmazottal beszélgetett el, és természetesen mindenki anonimitást kért. Szinte mindenki arra utalt, hogy a Techland autokrata menedzsmenttel, rossz tervezéssel, illetve frusztráló munkakultúrával rendelkezik, és ezek mind felülről „csorognak a fejlesztők nyakába”. A cég vezetősége a morálra, továbbá a dolgozók munkamenetére is ártó hatással vannak, ami cserébe a játék fejlesztését lassítja tovább (mert a koronavírus-világjárvány már amúgy is behúzta a lengyeleknél is a kéziféket).

A legtöbb baj a nyilatkozatok alapján a magasabb beosztású Techlandesek miatt van, és meg lett említve Pawel Marchewka, a cég vezérigazgatója is. McKeand azt hallotta a megkérdezettektől, hogy Marchewka és több menedzser is elutasította a stúdió tapasztaltabb embereinek elképzeléseit, amik így még több akadályt gördítettek a fejlesztés útjába. Amint egy profibb illető olyan dolgokat kezd tanácsolni a stúdióban, ami a vezetőség szempontjától eltérő, lassan elkezdik félreterelni őket a projekttől, és így végül kirúgják őket – a Techlandes karrier így abból áll, hogy szó nélkül mindent végre kell hajtani, amit a főnökök mondanak…

Korábban a Techland felbérelte Marc Albinetet, aki játékrendező volt az Ubisoftnál, és abszolút veteránnak mondható az iparban a maga 30 évnyi tapasztalatával. A feladata az volt, hogy a stúdió tervezési folyamatait áttekinthetővé szabja át. De hiába: a munkamenettel kapcsolatos tervezetét a vezetőség elutasította! Az utóbbi két hónapban legalább 20 alkalmazott lépett le a Techlandtől a cikk szerint. Emiatt a Dying Light 2 narratíváját az egyik forrás szerint kb. hatszor írták át. Emiatt pedig sokaknak fogalma sincs, hogy a végleges verzió milyen is lesz. A stáb megtartásáról Marchewka azt mondta a TheGamernek, hogy a játékfejlesztés kemény munka, és normális az, ha néha a munkahely megváltozik, és új kihívások után kutatunk. Sajnálja, hogy néhány alkalmazott távozott, de mindenkinek a legjobbakat kívánja.

És ez csak a jéghegy csúcsa. Biztos, hogy ezt a témát még boncolgatni kell majd!

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu