Cyberpunk 2077: késik a februári nagy patch, a Sony főnöke is odaszólt

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója nekiment a CD Projekt RED-nek, ami a játék következő nagy frissítésének halasztása mellett döntött.

A CD Projekt RED (innentől csak CDPR) a Twitteren azt írta, hogy bár nagyon szerették volna az eredetileg meghatározott időpontban kiadni az 1.2-es patchet a Cyberpunk 2077-hez, a nemrég bekövetkezett kibertámadás miatt nem fog ez megtörténni, mert a stúdió informatikai infrastruktúrája sérült, és a frissítés mérete sem kicsi. Ezért kell nekik plusz idő, de a lengyelek ígérete szerint az előző frissítéseken messze túl fog mutatni az 1.2-es frissítés.

Több minőséget növelő javításon dolgoztak, és még van tennivalójuk, hogy biztosan azt kapjuk, amit ők maguk szeretnének. Ezért az eddig februárra tervezett megjelenést áttolták március második felére (azaz úgy egy hónappal később fog csak a frissítés megérkezni). A CDPR tudja, hogy ez nem az a hír, amit ők is szerettek volna közölni, de biztosra akarnak menni abban, hogy minőségi lesz a frissítés. (Ezt kellett volna az alapjátékkal is tenni…) Később további részleteket közölnek, addig pedig köszönik a türelmünket és a támogatásunkat.

Ryan GQ magazinos interjújából tegnap már szemezgettünk, de az interjúban utalt a CDPR-re is. Nem nevezte meg őket, de ki lehet találni, kire/mire gondolt. Két megközelítés van szerinte: vagy kiadják a játékot a kitűzött időpontban a minőségtől függetlenül, vagy akkor jut el a játékosokhoz, amikor az időpont megfelelő. A Sony mindig is az utóbbi megközelítést használta, de volt több, nagyobbnak mondható példa, ami az előbbi szempontot vette figyelembe. És a Cyberpunk 2077 kiadási időpontja nem volt megfelelő: elvégre nem lehet a PlayStation Store-on elérni a CDPR játékát!

Úgyhogy a lengyelek helyzete továbbra is megkérdőjelezhető, mert hiába csendesültek el a kedélyek, a kibertámadás megint a rivaldafénybe hozta őket, és most Ryan kommentje is megfejeli a nem éppen rózsás helyzetet.

Forrás: VG247, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu