Kizárólag egyjátékos lesz a Dragon Age 4?

Nocsak: az Electronic Arts csak nem egy kijózanító pofont kapott, miután a BioWare-nek le kellett mondania az Anthem Next terveiről…?!

A Bloomberg arról ír, hogy az Electronic Artsnak megjött az esze – a BioWare fejlesztőinek ugyanis megengedte, hogy a következő Dragon Age-ből (amit jobb ötlet híján csak Dragon Age 4-nek hívunk) kivegyék a multiplayer komponenseket, azaz így a „következő sárkánykor” kizárólag egyjátékos lehet! A Bloomberg ezt „a témában jártas emberekre” hivatkozva állítja.

A Dragon Age 4 eredetileg ugyanis egy komolyabb multiplayer elemmel rendelkezett (ez lehetett a második, Morrison kódnevű koncepció, ugyanis először még Joplin kódnév alatt futott a projekt…), de az elképzelés megint át lett faragva a csak egyjátékos címek sikerei miatt. Azaz a Star Wars Jedi: Fallen Order, ami négy hónap alatt több mint tíz millió játékoshoz jutott el, akkora szerepet játszott, hogy az Electronic Arts is rádöbbent: talán nem kellene mindent élő szolgáltatásos (live service) modellre építeni. Az Anthem is megbukott vele! (Az Anthem átgondolt, kettes verzióját a minap dobták ki, erről beszámoltunk már.)

A Dragon Age 4 fejlesztése még 2015-ben kezdődött, és mivel a multiplayer elemektől meg fog szabadulni, ezzel már a második áttervezésen esik át hat év alatt a BioWare következő projektje (szerintünk ugyanis ez előbb fog megjelenni, mint az új Mass Effect – és nem, a Mass Effect: Legendary Editiont nem tekintjük új játéknak; az csak a trilógia újrakiadása). Ez pedig már bátran nevezhető fejlesztési pokolnak még akkor is, ha 2018-ban lett csak hivatalosan bejelentve, hiszen addigra már átesett a Joplin-Morrison váltáson, ami 2017 őszén történt. A Respawn Entertainment így megérdemel egy rekesz pezsgőt (ők csinálták ugyanis a Star Wars Jedi: Fallen Ordert, aminek sikere még a kiadót is meglepte).

A Dragon Age 4 nem rendelkezik még hivatalos megjelenési dátummal. Ha tippelnünk kellene, akkor 2022 őszén fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu