Kollégáját ölte meg egy Call of Duty eSportoló

A 18 éves elkövető felvette, majd meg is osztotta a WhatsAppon, hogy a női kollégájával végzett, és ezt a bűntettét el is ismerte.

Ingrid Oliveira Bueno da Silva, egy 19 éves női játékos, aki Sol néven futott, gyilkosság áldozata lett, és az elkövető egy másik profi Call of Duty-játékos volt, írja az R7, egy brazil hírcsatorna. Az elkövető Guilherme Alves Costa (online nevén Flashlight) volt, aki da Silvát Pirituba São Paulo körzetében szúrta le ezen a héten. Állítólag fel is vette az egészet, majd fél órával később feladta magát egy rendőrőrsön.

A letartóztatásáról is elvileg készült egy videó, ahol megkérdezték Costától, hogy miért követte el, amire azt válaszolta, hogy „mert ezt akartam”, majd magát épelméjűnek nevezte, elismervén, hogy két hete már tervezte da Silva meggyilkolását. Da Silva az FBI (Fantastic Brazil Impact) Call of Duty-csapathoz, Costa pedig a Gamers Elite-hez tartozott. A rendőrség azt sem zárta ki, hogy a kettő között valamilyen romantikus kapcsolat is lehetett.

A Screenrantnek az FBI szóvivője azt mondta, hogy da Costa egy hihetetlen személyiség volt, és minden egyes alkalommal, ha a napra néznek, rá fognak emlékezni. A Gamers Elite pedig az Instagramon határolódott el Costától és az ügytől. Azt állítják, hogy a gyilkos a WhatsAppon a csapattársaknak megosztotta a videót, és mellékelt egy PDF-et is, amiben a keresztények iránti gyűlölet, illetve a terrorizmus is felbukkan a benne olvasható üzenetekben. A Gamers Elite vezetősége értesítette a hatóságokat, és megkérte a tagokat, hogy ne osszák meg a videót. Costát sokan nem is látták a csapatból (személyesen egyáltalán nem), az arcát is csak néhányan láthatták.

A Women In Games Argentina a Gamesindustry-nak eljuttatott közleményében azt mondja, hogy elítéli az ilyen erőszakos, nők ellen elkövetett eseményeket, mert ezek súlyosan hatnak Latin-Amerikában. Igazságot követelnek, és azt szeretnék, ha a videojátékokkal nem foglalkozó média nem csak „videojátékos erőszak”-történetként foglalkozna az üggyel (lásd Grand Theft Auto a 2000-as évek második felében). A családtagokkal és a barátokkal közösen ez a csoport is gyászólja da Silva halálát.

Costa ezen felül állítólag egy 52 oldalas könyvet is írt, amiben a „küldetéséről” van szó – ez alatt több ember megölésére kell gondolni. A rendőrség szerint más életét nem oltotta ki, aki a Call of Duty-hoz köthető, és eddig nem volt priusza – sőt, a letartóztatása óta nyugodtnak állítják a gyilkost, aki csak ideiglenesen ül dutyiban, ugyanis pszichiátriai vizsgálat alá vetik, hogy felmérjék elmeállapotát, és ez alapján áll majd bíróság elé.

Ha most 2006 körül járnánk, Jack Thompson már erről is panaszkodna. (Ő volt az, aki az Egyesült Államokban állandóan a Grand Theft Auto-t kritizálta az állítólag emiatt elkövetett erőszakos bűncselekmények miatt.)

Forrás: Gamesindustry

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu