PlayStation 5: tárhelybővítés? Idén megvalósul

A Sony hamarosan lehetővé fogja tenni számunkra, hogy az amúgy nem olyan hatalmas belső tárhelyet bővíthessük a novemberben elstartolt PlayStation 5 mind a két verziójában.

A PlayStation 5 Standard Editionben és a PlayStation 5 Digital Editionben egyaránt egy 825 gigabájtos SSD-t találhatunk, ami ráadásul az alaplapi áramkörre rá van hegesztve, és erről régebben már írtuk, hogy később problémás lehet (lényegében a teljes konzolt cserélni kell az SSD hibája után). A Bloombergnek viszont a Sony most azt nyilatkozta, hogy a jelenleg kb. 667 GB helyet kínáló SSD mellé külső tárhelyet is pakolhatunk egy későbbi időponttól.

A Sony nyárra tervezi a PlayStation 5 azon rendszerszoftver-frissítését, ami lehetővé teszi, hogy további tárhellyel kínáljuk meg a Sony next-gen konzolját. És talán ideje is volna, mert a játékok egyre nagyobbak. Egy Call of Duty: Black Ops Cold War simán elvisz száz gigabyte-ot, és akkor a Call of Duty: Warzone ezt még inkább feljebb tolhatja – bele sem merünk gondolni, hogy mennyire rossz lehet még a helyzet az Activision Blizzard évenként pénzt termelő IP-jének helyigénye…

Az Eurogamer arról írt a héten, hogy az Activision Blizzard már arra figyelmeztet minket, hogy a Call of Duty: Warzone a PlayStation 5-ös felhasználóktól 100 GB-nyi szabad helyet igényelt, hogy egy 17 GB-os frissítést le lehessen tölteni a konzolra. És miközben a PlayStation 4-hez az USB-s csatlakozók révén könnyedén hozzá lehet csapni egy külső merevlemezt, a PlayStation 5 egyedi architektúrája révén erre nincs olyan könnyen lehetőségünk. (És az Xbox Series párosánál direkt egyedi csatlakozójú külső merevlemezt lehet csak használni…)

A nyári firmware frissítés után lehetőségünk lesz új M.2-es SSD-t is a PlayStation 5-re tennünk, de ehhez le kell vennünk a konzol fedelét. A hírek szerint ez a rendszerszoftver még a konzol ventillátorjainak sebességét is meg fogja emelni, hogy ne melegedjen túl a PlayStation 5. (Ha nem lesz ettől porszívó hangerejű a PS5, akkor nem lesz ebből baj.)

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu