Menu

PlayStation 5: tárhelybővítés? Idén megvalósul

A Sony hamarosan lehetővé fogja tenni számunkra, hogy az amúgy nem olyan hatalmas belső tárhelyet bővíthessük a novemberben elstartolt PlayStation 5 mind a két verziójában.

A PlayStation 5 Standard Editionben és a PlayStation 5 Digital Editionben egyaránt egy 825 gigabájtos SSD-t találhatunk, ami ráadásul az alaplapi áramkörre rá van hegesztve, és erről régebben már írtuk, hogy később problémás lehet (lényegében a teljes konzolt cserélni kell az SSD hibája után). A Bloombergnek viszont a Sony most azt nyilatkozta, hogy a jelenleg kb. 667 GB helyet kínáló SSD mellé külső tárhelyet is pakolhatunk egy későbbi időponttól.

A Sony nyárra tervezi a PlayStation 5 azon rendszerszoftver-frissítését, ami lehetővé teszi, hogy további tárhellyel kínáljuk meg a Sony next-gen konzolját. És talán ideje is volna, mert a játékok egyre nagyobbak. Egy Call of Duty: Black Ops Cold War simán elvisz száz gigabyte-ot, és akkor a Call of Duty: Warzone ezt még inkább feljebb tolhatja – bele sem merünk gondolni, hogy mennyire rossz lehet még a helyzet az Activision Blizzard évenként pénzt termelő IP-jének helyigénye…

Az Eurogamer arról írt a héten, hogy az Activision Blizzard már arra figyelmeztet minket, hogy a Call of Duty: Warzone a PlayStation 5-ös felhasználóktól 100 GB-nyi szabad helyet igényelt, hogy egy 17 GB-os frissítést le lehessen tölteni a konzolra. És miközben a PlayStation 4-hez az USB-s csatlakozók révén könnyedén hozzá lehet csapni egy külső merevlemezt, a PlayStation 5 egyedi architektúrája révén erre nincs olyan könnyen lehetőségünk. (És az Xbox Series párosánál direkt egyedi csatlakozójú külső merevlemezt lehet csak használni…)

A nyári firmware frissítés után lehetőségünk lesz új M.2-es SSD-t is a PlayStation 5-re tennünk, de ehhez le kell vennünk a konzol fedelét. A hírek szerint ez a rendszerszoftver még a konzol ventillátorjainak sebességét is meg fogja emelni, hogy ne melegedjen túl a PlayStation 5. (Ha nem lesz ettől porszívó hangerejű a PS5, akkor nem lesz ebből baj.)

Forrás: Gamesindustry

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu