Menu

Returnal: a rogue-like elemek nem lesznek megfélemlítőek [VIDEO]

A Housemarque szerint nem kell attól tartani, hogy például csak egyetlen nehézségi szinttel fog rendelkezni a csapat következő játéka.

Mikael Haveri, a Housemarque marketinges rendezője a Push Square-nek azt mondta, hogy minél többet játszunk a Returnallal, annál több útvonal nyílik meg előttünk, és így máshogy építhetjük fel a stratégiánkat. Ha például először legyőztük az első bosst, a következő biómához vezető portál megnyílik, és az mindig is nyitva fog maradni, de vissza is mehetünk az első bosshoz, hogy jobb felszereléseket, több HP-t kaphassunk, és hogy karakterünk hatékonysága és fegyverei is javulhassanak.

Így az előttünk álló út könnyebb lehet, és emiatt Haveri szerint a játék több ízlésnek is meg tud felelni, és bár a rogue-like jelző megfélemlítően hangzik, végül is a Returnal csak egy külső nézetes lövöldözős játék lesz sok változatossággal. Harry Krueger, a rendező pedig hozzátette, hogy az egyetlen nehézségi szint miatt sem kell tartani, ugyanis úgy tervezték meg a játékot, hogy újrajátszhatósággal rendelkezzen, és több játékstílusnak is megfelelő lehessen.

A PlayStation Blogon pedig a State of Play közvetítés közben egy új blogposztot is publikáltak a játékról. Eszerint a Returnal játékmenete könyörtelen és gyors tempójú lesz az elején. Több eltérő műfajból is ihletet merített a Housemarque (pl. a rogue-like stílusból, ami pont erre az újrajátszhatóságra építkezik), és valami különlegeset alkottak, miközben sikerült megőrizniük azt a játékmenetet, amiért a stúdió oly ismert.

A környezet révén fogjuk összerakni a történet rejtélyeit. A játék élményének fontos része lesz a narratíva, de más módon fogják előadni a történetet. Hangfájlokat, továbbá az alternatív valóságokból elemeket fogunk találni az utazásunk során, de közben ezek nem terelik el a figyelmünket a bullet hell akciózástól. Így egy személyes történet valósulhat meg.

A Returnal is kicsit elhalasztották – így a PlayStation 5-exkluzív csak április 30-ától fog megjelenni, de legalább tudjuk, hogy mikor keressük a boltokban vagy a PlayStation Store-on.

Forrás: PSL, Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu