Battlefield 6: a Criterion is besegít, a Need For Speed kárát látja ennek

Az Electronic Arts mindent az új Battlefieldre tesz fel, cserébe feláldozza a következő Need For Speed fejlesztését is.

A következő Need For Speedre már utalt az Electronic Arts a tavalyi EA Playen egy videóban, ahol az állítólag törölt EA Motive játékot, a Gaiát is láthattuk pár másodpercig. Most viszont a Polygon egy olyan interjút közölt, amiből hivatalosan is megtudtuk, hogy a Criterion letette a gumikat – nem cserél kereket a Need For Speed autóján (elvileg idén jött volna a sorozat új része), hanem fegyvert ragadva inkább a Battlefield fejlesztésében segít a DICE stúdióinak (igen, többes szám – ezt később kifejtjük).

Laura Miele, az Electronic Arts általános stúdióvezetője azt nyilatkozta, hogy a Battlefielden való munkálatok mellett nem hozhattak volna meg olyan döntést, hogy ne beszéltek volna a Criterionnal, mert korábban a Star Wars: Battlefrontokon is dolgoztak, és egy eléggé szoros együttműködésben van a csapat a DICE-szal, és Miele magabiztos abban, hogy win-win lesz ez a felállás mindennek és mindenkinek. (De így a Criterion már megint csak egy kisegítő stúdió…)

Hozzátette, hogy a Need For Speedet így nem vették el a Criteriontól. Majd meglátjuk – nem zárnánk ki, hogy végül a frissen felvásárolt Codemastersnek adják az IP-t, hogy megpróbáljanak valamit vele csinálni. Ezzel szépen bezárulna a kör: a Need For Speed: Shifteken ugyanis pont az a Slightly Mad Studios dolgozott, ami már a Codemasters része!

Miele szerint a Criterion több mint egy éve dolgozik a Battlefield 6-on, és kiemelkedő dolgokat valósítottak meg az élő szolgáltatásos (live service…) téren. Tehát hiába a Star Wars Jedi: Fallen Order sikere, hiába az Anthem és az Anthem Next bukása, és hiába a Dragon Age 4 egyjátékossá visszafaragása, a kiadó csak azért sem adja fel ezt a megközelítést.

És Justin Wiebe, a DICE LA senior dizájntervezője a Twitteren megerősítette, hogy a kaliforniai stúdió is segít a DICE Stockholmnak a Battlefield 6 megvalósításában, holott korábban azt hallottuk, hogy a stúdió átnevezést kap, és ezért jött át ide Vince Zampella, a Respawn alapítója, hogy felügyelje az eseményeket, miközben egy eredeti címen dolgoznak. Valószínűleg ezeket addig a háttérbe tették. Wiebe később azért hozzátette, hogy csodálatos egy olyan IP-n dolgozni, ami szerelembe ejtette őt két évtizede (Battlefield: 1942, az első rész), ugyanis az 1942 sandbox stílusa lenyűgöző volt a maga idejében.

A Battlefield 6 (nem biztos, hogy ez lesz a neve) az év végén érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam, Origin), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: WCCFTech, PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu