Deathloop: kiadós, újrajátszható sztorimódja lesz [VIDEO]

Az Arkane Studios a Dishonoredhoz hasonlította a következő játékának kampánymódját, de azzal szemben nagyobb mértékben lesz jelen az újrajátszhatóság.

Az IGN Fan Festen meginterjúvolták Dinga Bakabát, a Deathloop rendezőjét, ahol ő megerősítette, hogy „zsíros” kampánymóddal rendelkezik a játék. Az első néhány óra viszont rendezettebb lesz, ugyanis megpróbáljuk aközben felfogni, hogy mi a csuda is történik a szigeten. Viszont egy később időpontban a játék meg fog nyílni, és onnantól több nyomon is elindulhatunk, így nem lesz teljes mértékben lineáris a Deathloop története.

Bakaba hozzátette, hogy a sztorimód sok nyomozással vár majd ránk, aztán a világ körülöttünk meg fog változni; lesz négy eltérő korszak, továbbá négy körzetet is felfedezhetünk. Ezek révén több variációt kaphatunk. Mindegyik körzetnek lesz egy kis sztorija a nap folyamán. Reggel például minden eléggé nyugodt lesz, de a nap végére mindenhol szemét lesz az utcákon, a falak tele lesznek graffitizve, és másnap minden kezdődik elölről – szerinte jó követni ezt az evolúciót.

Bakaba szerint több, teljesen opcionális játékmenetbeli és narratívával kapcsolatos elem lesz, és ezeket úgy fedezhetjük fel, ha a térképet áttekintjük. Az Arkane szereti a területek felfedezését, viszont itt az időhöz/korszakhoz köthető felfedezés is közrejátszik. Ebből adódóan úgy látja, hogy terjedelmes játékról van szó még úgy is, ha csak a nyomozásra, továbbá az időhurok megtörésére koncentrálunk. Szerinte össze lehet hasonlítani a Deathloopot a korábbi játékaikkal. Több felfedezés és kísérleti lehetőség van itt, mert a változó világban jót lehet szórakozni. Ehhez még hozzá lehet venni Juliana szemszögét, mert így egy másik játékos életét is megkeseríthetjük, de ezt nem nevezi kompetitív, versengő játékmódnak, hanem csak a jó történetek létrehozásáról van szó itt is. „Eléggé sok órát” el lehet tölteni benne, mondja Bakaba.

A Deathloop május 21-én jön PlayStation 5-re és PC-re. Az Xbox Seriesnek jó egy évet kell várnia arra, hogy az exkluzivitási időszak véget érjen.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu