Electronic Arts: vége az Ultimate Team dinamikus nehézségi szint-perének

A kiadó elhatározta, hogy többet nem fogja alkalmazni az évenként megjelenő sportjátékok pénzfejő Ultimate Team módjában a dinamikus nehézségi szintes finomhangolási technikáját.

Korábban volt egy polgári peres eljárás az Electronic Arts ellen, és eszerint a dinamikus nehézségi szintes technológiájával a sportjátékok elvileg csalhattak, amivel a játékosokat arra kényszeríthették, hogy vegyenek lootboxokat az Ultimate Team módokban, amit ma már mindegyik sportjátékukban megtalálhatunk (FIFA, Madden NFL, NHL…). Az eljárást viszont a felperesek megszüntették.

Az Electronic Arts aztán a weboldalán írt a témáról. Az EA szerint kritikus fontossággal bír számukra, hogy fair játékmenetet kaphassunk, és ezt minél transzparensebb, átláthatóbb módon szeretnék érvényesíteni a játékosaik irányába is. Korábban is már mondták nyilvánosan, hogy semmilyen dinamikus nehézségi szint-finomhangolást (innentől csak az angol rövidítést, a DDA-t írjuk erre) nem használtak a sportjátékaik Ultimate Team-meccseiben.

Ezt az elhatározást rengette korábban meg ez a polgári peres eljárás ellenük, ami azt állította, hogy a játékok csaltak a DDA igénybevételével. Örömmel közölhetik, hogy a felperesek visszavonták a keresetüket, ugyanis részletes technikai információt biztosított nekik a kiadó, továbbá a mérnökökkel is lehetőségük volt elbeszélni. Mindenki ugyanazon a véleményen volt: nem alkalmaznak DDA-t, vagy szkriptelést az Ultimate Team módokban – ezt az Electronic Arts a megfelelő eredménynek tekinti. Bár a kiadónak van szabadalma a DDA-ra, ez sosem volt a sportjátékaikban, és ezután sem lesz bennük alkalmazva. Nem akarnak az online multiplayerben ilyen előnyöket vagy hátrányokat biztosítani, és ez mindegyik játékukra vonatkozik, nem csak a FIFÁra, a Madden NFL-re, vagy az NHL-re. Ez a három IP továbbra is elkötelezett a fair játék mellett.

Annál viszont nincsen fairebb megközelítés, hogy a sportjátékban egyetlen pillantást sem vetünk az Ultimate Teamre, mert így a játék árán kívül nem tudnak belőlünk kisajtolni további pénzeket. (De ez sem segít például a Nintendo Switch-en a FIFÁval, ami két éve lényegében ugyanaz lett új festékkel…) De egy amerikai és kanadai polgári peres eljárás még zajlik a kiadó ellen az Ultimate Teames lootboxok miatt…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu