Grand Theft Auto V: nem lesz egy lusta újrakiadás Xbox Seriesen és PlayStation 5-ön

Lesz a 2020-as konzolokra is kihegyezett Grand Theft Auto V, és a Take-Two szerint nem fogják egy lusta újrakiadással elintézni ezt.

A VGC tudósított arról, amit Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója mondott a Morgan Stanley technológiai, média-, és telekommunikációs konferenciáján. Itt azt mondta, hogy a remasterelés mindig is a stratégiájuk része volt, és ezt máshogy hajtották végre, mint ahogy a többi kiadó tette.

Zelnick szerint nem csak egyszerű portolásról van szó, hanem időt fektetnek abba, hogy a játék másként tűnjön az új kiadásában, így az új változat – a kiadó/fejlesztő munkája révén – ki tudja használni azt, amit az új technológia lehetőségként biztosít. Így a technológiát javítják, a grafika erősödik, és a teljesítménnyel kapcsolatban is erős eredményeket mutatnak fel. Ezért pedig a Take-Two vezérigazgatója úgy gondolja, hogy az ő remasterelt játékaik tipikusan jól teljesítenek (mind technológiailag, mind a kasszáknál – nem részletezte, de valószínűleg ezekre gondolhatott…).

Zelnick szerint remekül teljesítettek a Mafia-sorozattal. (Azért a Mafia II újrakiadása botrányos állapotban futott konzolokon! Ebbe azért belekötünk…)  A Grand Theft Auto V pedig most a harmadik generációra tart (ugyanis 2013-ban először PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra jött ki), és ezt hihetetlennek tartja. Ez elfogadható volt szerinte az első alkalommal (ugyanis az új konzolok rajtja előtt két hónappal indult el a GTA V), és ez a megközelítés nem változott – szerinte látni fogjuk, hogy mennyire jól teljesít az új generációban is a pénztermelő játék (a Grand Theft Auto Online ugyanis továbbra is kasszasiker). Bízik benne, hogy a Rockstar egy remek élményt fog felmutatni a PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S trión, és ez szerinte egy egyszerű porttal nem hozható össze.

Még nem tudjuk pontosan, hogy a Grand Theft Auto V újabb újrakiadása (Definitive Edition…?) mikor fog a 2020-ban elindult három konzolon napvilágot látni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu