Már három éve készül a Resident Evil 9?

A címben a számot nem írtuk el – az ott egy kilences akar lenni. Még a nyolcas sem jött ki, de már ennyivel előre tervezne a Capcom?

A Resident Evil: Village szolgál a sorozat nyolcas számú fő felvonásának, de még az is két hónapra van tőlünk (és az a Nintendo Switch kivételével minden konzolon megjelenik – PlayStation 5, Xbox Series, PC/Steam, PlayStation 4, Xbox One), de a japán kiadó ennél jóval előrébb tervezett, ha hihetünk AestheticGamernek. Szerinte 2018 végén nem kevesebb mint hat Resident Evil-projekt állt fejlesztés alatt.

Meg is nevezte ezeket: Resident Evil 2 Remake (ez megjelent 2019 elején), Resident Evil 3 Remake (itt nem számolta külön a Resident Evil: Resistance-et, ami árukapcsolással jött 2020 elején), Resident Evil: Village, Resident Evil: Outrage (ami a pletykák szerint a Nintendo Switch-re kihegyezett, de nagy eséllyel nem exkluzív cím lesz a Resident Evil: Revelations 3-ként tervezett alkotás), Resident Evil 4 Remake (amit állítólag már nem az ex-PlatinumGames tagokból formált M-Two fejleszt, és még be sincs jelentve), illetve a Resident Evil 9. (Ehhez még a multis Resident Evil: Reverse is hozzáadható lehetne…)

Ez persze nem jelenti azt, hogy mondjuk 2022 elején már a kezeink között lehet ez a rész, ugyanis egy másik tweetje szerint bár készül az idén 25. évfordulóját ünneplő franchise következő felvonása, jobb, ha még várunk rá néhány évet, mert ő nem látja reálisnak a 2024 előtti megjelenést. (És mivel egy AAA játéknak mostanában gyakori, hogy 3 év kell „a sütőben”, ez logikusnak tűnik.) Ezért pedig szerinte jobb, ha nem nagyon beszélünk róla, mert addig sok dolog megváltozhat, így rebootot is kaphat, ami gyakran megtörtént a franchise története során. (A második és a negyedik rész esetében ez hatványozottan igaz.)

Persze itt ki kell emelni még azt is, hogy mindez nem hivatalos, de a Capcom nem fogja parlagon hagyni a Resident Evilt, ami a japán cég egyik legfontosabb IP-je lett a PS1-es kezdetek óta.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu