Ghost of Tsushima: a rendezők tiszteletbeli nagykövetekké váltak

A valódi Tsushima-sziget meghálálta a Sucker Punch munkásságát, ugyanis ők nagyban segítettek az ottani japán közösségnek.

A VGC arról írt, hogy Nate Fox és Jason Connell, a tavaly júliusban PlayStation 4-re megjelent Ghost of Tsushima két rendezője állandó turista-nagykövet lett Tsushimában. A koronavírus-világjárvány miatt a ceremóniát digitálisan tartják meg, viszont Fox és Connell így is díjban és egy levélben részesül majd. Ezeken túl a Sony Interactive Entertainmenttel is megpróbál a város közösen dolgozni egy új turistakampányon, amit a játékra alapoznának, hogy így a látogatók még inkább felfedezzék a szigetet és annak látványosságait.

Hiromi Hitakatsu, Tsushima polgármestere szerint Fox és Connell egy gyönyörű módon vitte el Tsushima nevét és történelmét a világon mindenhová. Hozzátette, hogy még a japánok közül sem mindenki ismeri a Gen-ko időszak történelmét. Úgy látja, hogy a világon Tsushima helyszíne és neve lényegében ismeretlen fogalom, és ezért nem tudja elégszer megköszönni a PlayStation 4-exkluzív két rendezőjének, hogy elmesélték Tsushima történetét, mégpedig fenomenálisnak nevezett grafikával és alaposnak tekintett történetekkel.

A tiszteletbeli turista-nagyköveti poszttal mindaddig rendelkezni fog Fox és Connell, amíg ők nem kívánnak lemondani róla. A polgármester hozzátette, hogy már akkor is megfontolta az „előléptetésüket”, amikor tudomást szerzett a páros projektjéről, illetve Tsushima felhasználásáról.

A Sucker Punch ezt meg is érdemli. Már azért is kijár nekik ez a tiszteletbeli kitüntetés, mert pár hónapja még arról írtuk, hogy pont a Ghost of Tsushima rajongói álltak össze, hogy a közösségi finanszírozás segítségével segítsenek az ottani renovációban, miután egy tradicionális kapu (egy torii) megsérült egy tájfun során. És ez nem biztos, hogy olyan könnyen összegyűlt volna az amúgy folytatást kapó játék nélkül. (Készül az, PlayStation 5-re, csak még nem jelentették be hivatalosan – egy kis ideig biztosan még nem is fogják.)

Erre tényleg lehet azt mondani, hogy a videojátékok összekötnek mindenkit – hiába az esetleges kulturális eltérések.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu