Bitcoin-korlátozást kaphat mindegyik új Nvidia videókártya

TECH HÍREK – A korábban már megerősített GeForce RTX 3060 után valószínűsíthetően újabb videókártya kap Ethereum-bányászatban megfelezett teljesítményt, és így talán mindegyik GPU követheti az Nvidiától a középkategóriás kártya példáját.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a sugárkövetéssel (ray tracinggel) felvértezett, 12 gigabájtnyi VRAM-mal rendelkező RTX 3060 lesz az első olyan Nvidia videókártya, ami a bonyolult matematikai műveleteket igénylő bitcoin tranzakciókat csak félerővel fogja teljesíteni, így feleannyi Ethereumot generálhat a szerverfarmosoknak, akiknek így nem érné meg, hogy tömegesen bevásároljanak belőle – ez volt az Nvidia ötlete arra, hogy tényleg a játékosok vehessék meg a GPU-t.

Február 6-án egy tweet már említette a következő high-end Nvidia videókártyát, a GeForce RTX 3080 Ti-t. Akkor annyit írt kopite7kimi, hogy a dolgok megváltoztak – a jelenlegi specifikáció szerint talán 10240 CUDA mag, illetve 12 GB GDDR6X memória lesz ezen a kártyán (korábban a témában jártas szivárogtató 20 gigát és 10496 CUDA magot jósolt). És most, egy hónappal később válaszolt saját magának néhány új részlettel. 12 GB-nyi, 19 gigabit/másodperc sávszélességű VRAM – ez oké, ez nem is tartozik ide. De hozzátette, hogy itt is lesz Ethereum bányászattal kapcsolatos nerfelés! Ez a bitcoin valuta ugyanis a sávszélességet és a számítási teljesítményt preferálja, és ezekben az Nvidia RTX 30-as sorozata nem is szenved hiányt, sőt.

Mivel ez már a második ilyen eset, akkor nem véletlen, hogy az Nvidia pénzügyi vezetője azt mondta, hogy a 12 gigás GeForce RTX 3060 csak a kezdet volt az Ethereum korlátozással. Ha a drágább kártyák esetében is ilyet lép meg a cég, akkor lassan biztosra vehetjük, hogy mindegyik új modell ilyen korlátozással jut el a boltokba. Pont ezért vezette be az Nvidia a c kriptovaluták bányszására szánt processzorokat (erről írtunk már).

Az Nvidia GeForce RTX 3080 Ti még hivatalosan nincs bejelentve, de nagy eséllyel az idei év folyamán már debütál majd.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu