A Call of Duty miatt vágtak rács mögé egy börtönszökevényt [VIDEO]

Az Activision Blizzard pénztermelő IP-jéről ilyet is ritkán állíthatunk: segített az Egyesült Királyság rendőreinek abban, hogy elfogjanak valakit, aki kimenekült a börtönből…

Clint Butler 17 évnyi börtönbüntetést kapott a fegyverbirtoklás és a rablás miatt. Ezt a Buckinghamshire-ben található Spring Hill börtönben töltötte… egészen november 28-áig, amikor is kimenekült onnan. Egy barátjánál lelt menedéket, de elkövetett egy hibát: vele együtt elhagyta a menedékét, hogy megvásároljon az egyik játékokat értékesítő boltban egy példányt a novemberben megjelent cross-gen Call of Duty: Black Ops Cold Warból!

Birmingham utcáin a rendőrségnek feltűnt, hogy Butler nem a dutyiban ül, igaz, nem tudták, hogy börtönben kellene ülnie, így csak azt kérdezték tőle, hogy mit keres a pandémia közepén az utcán. Erre azt válaszolta, hogy meg akarta venni az új Call of Duty-t, mert nem tud tovább a fenekén ülni a lezárások alatt. Az egyik zsaru ekkor elkezdte magyarázni, hogy feltűnt nekik a hirtelen 180°-os fordulat tőlük, de erre Butler (talán reflexből?) belerúgott, majd menekülőre fogta. Ebből videó is készült (a testkameráknak köszönhetően), és ezt beágyaztuk.

Butler az igazoltatás gondolatára vette támadóra, de aztán ő maga is zakózott, és a rendőröknek a biztonsági őrök is gyorsan besegítettek. Így ismét zárkában ül, de tizenhárom hónappal megtoldották a büntetését a menekülés miatt. Ehhez még plusz fél évet csaptak a rendőrök megtámadása miatt. Így a 17 évből lett kicsivel több mint 18,5… Nick Rowe, a birminghami rendőrség főfelügyelője szerint igazán ostoba döntés volt Butler részéről az, hogy a városba menjen a lezárás alatt a barátjával, hogy egy videojátékot vegyen, és ennek indokát rejtélyesnek nevezi.

Nem, ez egyszerűen őrültség volt. Talán meggondolhatták volna, hogy megveszik digitálisan. Ugyanis ott van a PlayStation Store vagy a Microsoft Store (esetleg a Battle.net), ahonnan kényelmesebben – és biztonságosabban… – megvehették volna a Call of Duty: Black Ops Cold Wart. De most már túl késő Butlernek erre gondolnia…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu