A Guerrilla Games bemutatja új amszterdami stúdióját

A Sony Interactive Entertainment egyik legfontosabb csapata a hazai pályán (ugyanis holland teamről beszélhetünk…) terjeszkedik, több értelemben is.

A Guerrilla Games 21 éve jött létre három stúdió egyesüléséből… Amszterdamban. Most lényegében haza is térnek, ugyanis itt találhatjuk meg az új stúdiójukat. A weboldalukon is közzé tettek egy posztot, amiben megerősítették, hogy a Guerrilla Games most már több mint 350 alkalmazottból áll, így az előző helyszínükön már nem nagyon tudtak elférni. Viszont ennél patinásabb helyet nem is választhattak volna: az amszterdami Dam tértől nem is olyan messze van most a főhadiszállásuk…

A blog szerint az új helyszín megtervezéséhez, továbbá a stúdióval kapcsolatos álmaik megvalósításához szorosan együttműködtek Ayca Dogannal (aki egy építész), illetve az ő csapatával, a CBRE-vel. Így a „belső helyiségeket” működőképes, innovatív terekké változtatták, hogy a játékfejlesztés során használt közösen dolgozó (kollaboratív) és kreatív megközelítés továbbra is megvalósulhasson.

Több emeletes épületben helyezkedtek el, de így mindenük megvan, ami egy játékfejlesztő stúdió számára szükséges. A lehető legmodernebb hangszigetelt fülkék segítségével mehetnek a játékok szinkronjainak, hangeffektjeinek rögzítése; egy mocap területen a mozgáskultúrát is digitalizálni tudják, a legmagasabb emeletre pedig felpakolták a büféjüket, ahonnan a városra talán a legszebb kilátásuk van. A Guerrilla Games kifejezetten boldog a végeredmény láttán, és így mindenki egy helyen van. A holland stúdió ígérete szerint később további kulisszák mögötti betekintésekre számíthatunk.

A Guerrilla Gamestől szegődött el a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios vezető posztjába Hermen Hulst, így a korábban a Killzone-okkal foglalkozó úriember csapata tényleg közel van a tűzhöz. A hollandok most amúgy a Horizon Forbidden Westet készítik, ami elvileg idén, de pletykák szerint lehet, hogy csak jövőre jelenik meg PlayStation 5-re és PlayStation 4-re.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu