Menu

A Guerrilla Games bemutatja új amszterdami stúdióját

A Sony Interactive Entertainment egyik legfontosabb csapata a hazai pályán (ugyanis holland teamről beszélhetünk…) terjeszkedik, több értelemben is.

A Guerrilla Games 21 éve jött létre három stúdió egyesüléséből… Amszterdamban. Most lényegében haza is térnek, ugyanis itt találhatjuk meg az új stúdiójukat. A weboldalukon is közzé tettek egy posztot, amiben megerősítették, hogy a Guerrilla Games most már több mint 350 alkalmazottból áll, így az előző helyszínükön már nem nagyon tudtak elférni. Viszont ennél patinásabb helyet nem is választhattak volna: az amszterdami Dam tértől nem is olyan messze van most a főhadiszállásuk…

A blog szerint az új helyszín megtervezéséhez, továbbá a stúdióval kapcsolatos álmaik megvalósításához szorosan együttműködtek Ayca Dogannal (aki egy építész), illetve az ő csapatával, a CBRE-vel. Így a „belső helyiségeket” működőképes, innovatív terekké változtatták, hogy a játékfejlesztés során használt közösen dolgozó (kollaboratív) és kreatív megközelítés továbbra is megvalósulhasson.

Több emeletes épületben helyezkedtek el, de így mindenük megvan, ami egy játékfejlesztő stúdió számára szükséges. A lehető legmodernebb hangszigetelt fülkék segítségével mehetnek a játékok szinkronjainak, hangeffektjeinek rögzítése; egy mocap területen a mozgáskultúrát is digitalizálni tudják, a legmagasabb emeletre pedig felpakolták a büféjüket, ahonnan a városra talán a legszebb kilátásuk van. A Guerrilla Games kifejezetten boldog a végeredmény láttán, és így mindenki egy helyen van. A holland stúdió ígérete szerint később további kulisszák mögötti betekintésekre számíthatunk.

A Guerrilla Gamestől szegődött el a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios vezető posztjába Hermen Hulst, így a korábban a Killzone-okkal foglalkozó úriember csapata tényleg közel van a tűzhöz. A hollandok most amúgy a Horizon Forbidden Westet készítik, ami elvileg idén, de pletykák szerint lehet, hogy csak jövőre jelenik meg PlayStation 5-re és PlayStation 4-re.

Forrás: PSL

guerrilla games

guerrilla games 2

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu