The Last of Us Part II: valós események ihlették a golfütős jelenetet

A Naughty Dog tavaly nyáron megjelent PlayStation 4-exkluzívjának egyik talán legerőszakosabb jelenete mögött megtörtént események voltak, igaz, ennyire azért nem durva formában…

Mielőtt belevágnánk a téma további taglalásába, ki kell mondanunk, hogy a következő bekezdéstől tovább csak az olvasson, akit vagy nem érdekelnek az esetleges spoilerek a The Last of Us Part II történetéből, vagy ha már játszottak a PlayStation 4-exkluzívval, aminek csak idő kérdése, hogy PlayStation 5-ös verzió is legyen belőle…

Ez a jelenet amúgy kiszivárgott a játék megjelenése előtt, és a fejlesztők, a Naughty Dog ezért nem kevés kritikát kapott. Ebből kiindulva pedig halálos fenyegetést is kapott több fejlesztő, de a színészek közül páran hasonlóan nem kívánatos üzeneteket kaptak. Erről is beszélt a The Washington Postnak Neil Druckmann, aki a The Last of Us Part II társírója, rendezője volt, mostanában pedig a Naughty Dog alelnökeként tevékenykedik.

Druckmann elmesélte, hogy 16 éves korában egy barátja elhívta golfozni. Elkövette talán az egyik legnagyobb hibát, amit a sport során egy néző megtehet: pontosan a barátja mögött állt. Az illető odavolt a golfért, úgyhogy Druckmann nem ellenkezett, mert az alapokat így el tudta sajátítani… egészen addig, amíg szó szerint nem kapott az arcába egy golfütőt (ne felejtsük: először hátra kell lendíteni a golfütőt, majd úgy nekicsapni a labdánknak…). Emiatt minden csupa vér lett.

Először viszont a The Last of Us Part II-ben más volt a jelenet Abby-vel és Joellel, ugyanis először az volt a koncepció, hogy Joelt hátbadöfi a karakter, majd szépen megforgatja benne a kést. De a fejlesztők szerint a kés használata inkább Ellie-hez illett, így kicsit átdolgozták z egészet. Ezért Abby a golfütővel verte pépesre (és halálra) Joelt. Ezek után pedig nem olyan nagy meglepetés, hogy Druckmann a mai nap sem nagyon tekinti magát nagy golfosnak.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu