Menu

The Last of Us Part II: valós események ihlették a golfütős jelenetet

A Naughty Dog tavaly nyáron megjelent PlayStation 4-exkluzívjának egyik talán legerőszakosabb jelenete mögött megtörtént események voltak, igaz, ennyire azért nem durva formában…

Mielőtt belevágnánk a téma további taglalásába, ki kell mondanunk, hogy a következő bekezdéstől tovább csak az olvasson, akit vagy nem érdekelnek az esetleges spoilerek a The Last of Us Part II történetéből, vagy ha már játszottak a PlayStation 4-exkluzívval, aminek csak idő kérdése, hogy PlayStation 5-ös verzió is legyen belőle…

Ez a jelenet amúgy kiszivárgott a játék megjelenése előtt, és a fejlesztők, a Naughty Dog ezért nem kevés kritikát kapott. Ebből kiindulva pedig halálos fenyegetést is kapott több fejlesztő, de a színészek közül páran hasonlóan nem kívánatos üzeneteket kaptak. Erről is beszélt a The Washington Postnak Neil Druckmann, aki a The Last of Us Part II társírója, rendezője volt, mostanában pedig a Naughty Dog alelnökeként tevékenykedik.

Druckmann elmesélte, hogy 16 éves korában egy barátja elhívta golfozni. Elkövette talán az egyik legnagyobb hibát, amit a sport során egy néző megtehet: pontosan a barátja mögött állt. Az illető odavolt a golfért, úgyhogy Druckmann nem ellenkezett, mert az alapokat így el tudta sajátítani… egészen addig, amíg szó szerint nem kapott az arcába egy golfütőt (ne felejtsük: először hátra kell lendíteni a golfütőt, majd úgy nekicsapni a labdánknak…). Emiatt minden csupa vér lett.

Először viszont a The Last of Us Part II-ben más volt a jelenet Abby-vel és Joellel, ugyanis először az volt a koncepció, hogy Joelt hátbadöfi a karakter, majd szépen megforgatja benne a kést. De a fejlesztők szerint a kés használata inkább Ellie-hez illett, így kicsit átdolgozták z egészet. Ezért Abby a golfütővel verte pépesre (és halálra) Joelt. Ezek után pedig nem olyan nagy meglepetés, hogy Druckmann a mai nap sem nagyon tekinti magát nagy golfosnak.

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu