Már több mint egy éve fejlesztés alatt állt a Days Gone PC portja?

A Sony már akkor is nekiülhetett a Days Gone PC-s átiratának, mielőtt még bejelentette volna az első „PlayStation-szökevényt”!

2019 augusztusában Shawn Layden, aki a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios elnöke (korábban pedig a SIE amerikai ágazatának vezetője) volt (ugyanis 2019 szeptemberének végén távozott onnan, írtunk is róla), azt mondta, hogy a Sony fontolgatta pár játékának több platformon történő megjelenését. Most viszont a Redditen felbukkant, hogy a Sony elég előre megfontolta a PC-s támadást.

A Redditen gonnabecrazy69 néven futó felhasználó ugyanis a Days Gone SteamDB oldalát linkelte, ahol megerősítették, hogy a Steam adatbázisában már 2020. február 27-én felbukkant a SIE Bend Studio alkotása. Ez pedig megelőzi még a nemrég egy új, amszterdami stúdióba áttelepült (és tegnap ezzel a hírekben megfordult) Guerrilla Games Horizon Zero Dawn PC-s portjának bejelentését is. Ezzel pedig talán mondhatjuk is, hogy a Sony már egy éve dolgozik a játékainak PC-s átiratain.

Hermen Hulst, a PlayStation Worldwide Studios vezetője még tavaly márciusban azt mondta, hogy fontos számukra, hogy új ötletekre nyitottak maradjanak, és így bemutathassák a PlayStationt minél több embernek, de ez nem jelenti szerinte azt, hogy egy AAA játékuk PC-s portja automatikusan azt jelentené, hogy utána mindegyik megjelenik ott a későbbiekben. Hulst szerint 100%-ban a dedikált hardverek (azaz a konzolok) iránt elkötelezettek.

Egy tweet a hétvégén még azt írta, hogy a Days Gone után ezek a játékok fognak állítólag PC portot kapni: Bloodborne, Uncharted: The Nathan Drake Collection, Ghost of Tsushima, God of War. Ezek közül a Ghost of Tsushimát leszámítva mindegyik legalább 3 éves, és persze ez nem hivatalos, így mi is kétkedve beszélünk róla.

A Days Gone pedig valamikor tavasszal fog megjelenni. Nemrég beszámoltunk már a gépigényéről is. Vajon mi jöhet utána PC-re? Nem lenne nagy meglepetés, ha a Bloodborne volna.

Forrás: PSL

View post on imgur.com

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu